Birourile ADRA International, ADRA Europa si ADRA Romania sprijina victimele inundatiilor din judetul Galati

Birourile ADRA International, ADRA Europa si ADRA Romania sprijina victimele inundatiilor din judetul Galati

Inca din luna octombrie, Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania alaturi de ADRA International şi ADRA Europa sunt alaturi de victimele inundatiilor, din judetul Galati. Prin finantarea acordata de cele 3 birouri ADRA au fost oferite pachete umanitare in conformitate cu standardele in domeniu pentru 205 familii din 4 localitati din judetul Galati, respectiv: Pechea, Cuza Voda, Costache Negri si Slobozia Conachi, in cadrul proiectului ADRA „Pod peste ape!” (EM16-73).

Chiar daca au trecut cateva luni de la inundatiile din judetul Galati, oamenii se confrunta cu greutati din punct de vedere al spatiului locativ: peretii caselor nu s-au uscat si in multe dintre acestea s-a instalat mucegaiul, fiind un pericol pentru sanatatea acestora. Prin produsele de igienizare oferite, beneficiarii isi pot curata locuintele si pot avea conditii mai bune de trai. Fiecare strada afectata de inundatii a fost vizita de voluntarii ADRA Romania, care s-au mobilizat exemplar, in vederea oferirii apei, a pachetelor de igiena, a produselor de curatenie şi a paturilor achizitionate pentru fiecare familie.

Expertiza ADRA de raspuns in caz de dezastre este una recunoscuta la nivel mondial. Impreuna cu biroul International si cel european, ADRA Romania a acordat asistenta si bunuri necesare dupa inundatiile din judetul Galati. Indiferent de biroul din care facem parte, dragostea de oameni si sprijinirea acestora pentru a le reda demnitatea este una dintre valorile dupa care ADRA se ghideaza” a declarat Monica Brinceanu, Responsabil Comunicare ADRA Romania.

In urma evaluarii, ADRA Romania a decis sa-si asume aceasta responsabilitate si sa intervina in perioada urmatoare in cele mai dificile situatii asistand la imbunatatirea spatiului locativ, in parteneriat cu primariile locale, pentru familiile greu incercate, implementand proiectul ”Speranta mai presus de ape” prin care sustine victimele inundatiilor prin construirea sau reconstruirea caselor afectate de inundatii. Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania si sa se implice o pot face prin:

  • voluntariat;
  • donatii materiale (atat produse alimentare, produse de igiena si de curatenie, dar si materiale de constructie);
  • donatii financiare in conturile ADRA;
  • donand direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranta mai presus de ape”.

ADRA Romania face parte din reteaua ADRA International, una dintre cele mai raspandite organizatii neguvernamentale din lume, fiind activa in 139 de tari şi conducandu-se dupa o filosofie care imbina compasiunea cu spiritul practic, adresandu-se oamenilor in nevoie, fara sa faca deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, sub moto-ul ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”.

ADRA Romania

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.