Calauzit de Dumnezeu…

Calauzit de Dumnezeu…

born-again-jesusO data la patru ani ne punem arhicunoscuta intrebare a personajului din comedia lui Caragiale: „Eu cu cine votez?” Discutam, ne framantam in jurul intrebarii: “cine ne va reprezenta in parlament?”, insa raspunsul e simplu: “aceia pe care ii meritam, cei care sunt exact ca noi!”

Avem senzatia ca dam o pagina noua: promisiunile sunt proaspete, unii politicieni abia au pasit pe scena politica, unii pe usa din stanga, altii din dreapta, dar ce omitem este faptul ca ambele usi sunt deschise de aceeasi mana…

Alegem pe cine vom critica mai tarziu. Ii alegem pe cei care vor promova legi pe care tot noi le vom combate, iesind in strada. Alegem pe cei pe care tot noi ii vom condamna cand ii vom vedea in duba politiei mergand spre DNA. Asa e omul.

Vom fi entuziasmati daca vor iesi „ai nostri”, dar ne va trece repede fiindca patru ani s-ar putea sa nu mai dam de ei. Unii, desigur, vor ramane aceeasi oameni sinceri, simpli si interesati sa nu tina umbra pamantului degeaba.

Ii alegem pe cei care promit ca ne va fi bine, ii credem si punem stampila, fiind convinsi ca asa va fi, insa, dupa sase luni, daca ar trebui sa punem stampila iar, sigur nu am face-o, ci am gasi pe altcineva, care stie sa promita mai mult si sa minta mai frumos.

Alegem pe cei care nu au nimic cu politica si nici cu realitatea de pe teren. Oameni influentabili care vor face legi impotriva familiei, a valorilor morale, impotriva educatiei curate si stabile. Alegem neprofesionisti si asteptam sa lucreze profesional. Alegem influentati de cercurile de prieteni. Alegem fara sa anticipam efectele. Pe „ai nostri” doar ca sa nu fie „ai lor”.

Avem dreptul democratic sa alegem. Trebuie sa o facem ca o obligatie civica. Nu refuzati participarea ca apoi sa apelati la acuzatii tardive.

Mi-as dori sa fiu calauzit de Dumnezeu, sa-i disting pe cei care au principii sanatoase. Vreau sa pun stampila pe cei care cred in valorile familiei. Sunt convins ca ii voi alege doar pe cei care au dovedit prin fapte vorbele. Intr-un cuvant, voi pune stampila pe cei care au frica de Dumnezeu.

Cu toate acestea, vom alege oameni. Adica, fiinte imperfecte, oameni care ne vor dezamagi intr-o zi. Sa ne rugam pentru ei mai mult decat sa-i criticam, iar increderea sa ne ramana, asemenea poetului Nicolae Moldoveanu, in Domnul: „Te-aleg mereu, te-aleg mereu,/ Iisus, Mantuitorul meu/ Te-aleg mereu, te-aleg mereu!” Inainte de a merge la vot, asigura-te ca L-ai ales pe El intai.

El nu te va dezamagi niciodata!

Pastor Sorin Dumitru Cigher

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.