Darul primit inainte de iarna de familia Stavarache din partea ADRA Romania

Darul primit inainte de iarna de familia Stavarache din partea ADRA Romania

inaugurare

Duminica, 13 Noiembrie 2016, a avut loc in localitatea Parava, judetul Bacau, inaugurarea locuintei sociale construita de catre Asociatia ”Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania” in parteneriat cu Primaria Comunei Parava, in cadrul proiectului ADRA ”In sfarsit, acasa!”.

La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai ADRA International, Doamna May Ellen Colon, ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Spania, Domnul Javier Moliner si Oscar J. Martinez Lourido, ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din zona Moldova, Domnul Florin Istrate, ai institutiilor publice, reprezentanti media, finantatori si voluntari.

Familia Stavarache, formata din doi parinti, Constantin si Maria si cei 5 copii, isi duce viata in satul Parava, judetul Bacau. Parintii pun mare accent pe procesul educational sprijinind cu tot ceea ce pot pentru ca fiecare dintre copii sa poata avea o meserie, si, implicit, o sursa de venit permanenta in viata de adult. Casa familiei Stavarache era formata din 2 camere, spatiu insuficient pentru nevoia familiei. Desi aveau nevoie de o noua locuinta corespunzatoare, nu dispuneau de o sursa de venit suficienta, singurii bani fiind cei obtinuti din munca ocazionala ca zilier realizata de tatal familiei, ajutorul social si alocatiile copiilor.

In urma evaluarii, in luna August 2016, ADRA Romania a decis sa-si asume aceasta responsabilitate si sa intervina in acest caz construind, in parteneriat cu Primaria Comunei Parava si cu sprijinul sponsorilor si al voluntarilor, o casa noua pentru aceasta familie greu incercata. In cadrul proiectului au fost realizate 2 camere si o baie, iar casa veche, formata din 2 camere, a fost renovata corespunzator normelor de rezistenta si de arhitectura.

Este atat de frumos sa vezi oamenii care se strang din diferite locuri ale tarii si care vin in locul acesta, chiar daca strabat sute, chiar mii de kilometri, punand la dispozitie timpul si resursele materiale, in vederea fericirii unei familii. Pretuirea noastra si rasplata de sus! Pe de alta parte, suntem recunoscatori Cerului, ca nu s-a intamplat niciun incident in aceasta perioada si ne bucuram ca putem sa sarbatorim astazi, impreuna cu familia Stavarache, inaugurarea unei noi locuinte corespunzatoare” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA Romania.

parava-11

Din anul 2008, colaboram cu ADRA Romania si am derulat mai multe proiecte, care au dat nastere la altele. Asa este si cazul de fata, una din fetele familiei Stavarache a fost inclusa in programul ”Vreau la scoala!”. Dupa mai multe vizite pe teren, s-a luat decizia de a se interveni. Asa s-a nascut un nou proiect din care a rezultat o noua cladire. Multumesc reprezentantilor ADRA ca sunt in mijlocul nostru. Multumim si speram intr-o colaborare ulterioara la fel de buna ca pana acum, daca nu chiar mai buna” a declarat Costel Dediu, Primarul Comunei Parava, judetul Bacau.

O multumire speciala tuturor celor ce s-au implicat, atat sponsori, cat si voluntari si ma gandesc la sponsorii din Madrid, dar si la voluntarii care au venit din tara, Grupul Barbatesc Moisei, o echipa de meseriasi din Halmeu si toti cei care s-au implicat. Tuturor recunoasterea si aprecierea noastra pentru sacrificiul, pentru investitia de timp si investitia materiala pe care au facut-o pentru ca familia Stavarache sa se bucure de acest dar. Dumnezeu sa rasplateasca tuturor!” a declarat Gabriela Istrate, Asistent Social si Coordonator Proiecte ADRA in zona Moldova si Bucovina.

 ”E numai normal sa te bucuri cand vezi rezultatul muncii tale. In momentul in care te intalnesti cu necazul altora cel mai simplu e sa te rogi, dar nu este suficient. Urmatorul pas este sa poti oferi bani, dar tot nu este suficient. Implicarea totala si prezenta aici a facut ca toate acestea sa aiba efect, sa se vada rezultatul si bucuria sa fie deplina” a declarat Eugen Popescu, constructor si voluntar ADRA Romania.

Azi, in sufletul meu, este o mare bucurie pentru darul oferit familiei mele. Le multumesc tuturor oamenilor care ne-au ajutat si au daruit tot ce au putut, financiar si prin munca. Nu am cuvinte sa spun cat de multumit sunt ca si copiii mei au camerele lor” a declarat Constantin Stavarache, beneficiar ADRA Romania.

Proiectul „In sfarsit, acasa!” este modalitatea prin care ADRA Romania se implica in sustinerea familiilor numeroase, construind locuinte familiale, pentru cei care traiesc in conditii grele, dar avand dorinta de a muncii. Inca de la infiintare, in fiecare an, ADRA identifica si sprijina persoane cu familii numeroase care nu au un spatiu optim de locuit, prin construirea de locuinte si oferirea de asistenta competenta. Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale, iar finantarea vine atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizeaza cu ajutorul voluntarilor din tara si din strainatate dupa filosofia ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”.

ADRA Romania

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.