Acasă » Cei mai periculosi si violenti detinuti din SUA primesc in mod uimitor mesajul Evangheliei (Video)

Cei mai periculosi si violenti detinuti din SUA primesc in mod uimitor mesajul Evangheliei (Video)

img20119144056hiZeci de detinuti din Texas – SUA, avand la activ nenumarate antecedente penale, au fost transformati in mod uimitor de puternicul mesaj al Evangheliei si au devenit mesageri ai sperantei.

In inchisoarea Darrington Unit din Houston se afla cei mai periculosi si violenti detinuti de pe intreg cuprinsul Statelor Unite.

Cu toate acestea, in spatele zidurilor penitenciarului de maxima securitate, unii dintre infractori au devenit adeptii lui Hristos si se pregatesc pentru slujirea pastorala, gratie programului oferit de Seminarul Teologic Baptist din regiunea sud – vest.

Acest program, conceput pentru studentii din penitenciar care s-au inscris la cursurile biblice sa primeasca o diploma de licenta, ii ajuta sa se pregateasca pentru slujirea pastorala”, a declarat Denny Autrey, decanul acestui seminar.

In primii doi ani, in program sunt incluse cursuri privind educatia generala, inclusiv matematica, engleza, cunostinte despre natura, societate si gandire, urmand apoi doi ani de pregatire teologica si pastorala.

Initiatorii seminarului din inchisoare au fost Dan Patrick, vice-guvernator al statului si senatorul John Whitemire. Ideea le-a venit atunci cand au vizitat o inchisoare din Louisiana, in care se desfasura un program de studiu biblic. In cateva luni s-a constat ca acest program a contribuit la reducerea nivelului de violenta din inchisoare.

Troup Foster, in varsta de 54 de ani, executa o condamnare pe viata pentru crima. El a spus ca viata lui s-a transformat in mod dramatic dupa ce a petrecut aproape opt ani in izolare.

M-am gandit sa ma sinucid pentru a incheia conturile cu aceasta viata, dar mi-am adus aminte ca in copilarie am auzit si stiam cine e Iisus. Asa ca m-am aruncat in genunchi si am strigat catre Dumnezeu: Daca esti aici, ajuta-ma si pe mine, te rog”, a spus Foster pentru CBN.

Aproximativ 60 de studenti au finalizat cursurile la seminarul inchisorii Darrington si in timp ce detinutii sunt tinta principala a programului, transformarile spirituale sunt cele care fac marea diferenta.

Scopul nostru nu este numai acela de a le da o educatie teologica, ci de a transmite fiecarui student de la curs dragostea noastra pentru Iisus, pentru Biblie si pentru lucrare”, a mentionat decanul seminarului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.