Acasă » Romania, trezeste-te! Familia e prea valoroasa pentru a fi negociata!

Romania, trezeste-te! Familia e prea valoroasa pentru a fi negociata!

14650158_688748107958837_5432583732621264292_nDe cand ma stiu, Romania are ceva de vanzare. Pe vremea dictatorului lucrau toti, de la puscariasi, elevi, studenti, soldati si pana la muncitorii in trei schimburi. Si totuti, duceam lipsa.

Stateam ore in sir la coada pentru un pachetel de unt, aveam paine cu ratia, faceam temele la lumina lampii si duceam lipsa pentru ca se vindea tot! Elevii culegeu macese, cartofi, depanusau porumbul, adunau de pe camp, munceau pentru viitor… Al cui?

Intre timp, revolutia ne-a adus libertatea si n-am stiut ce sa facem cu ea. Dar continuam sa facem ce stim mai bine, adica… vindem! Trimitem in strainatate proaspat absolventi de medicina, tineri ilustri, oameni harnici, paduri, fabrici… si cumparam, pe pret mare, rebuturile Occidentului. Suntem liberi, dar fara identitate, fara scop, manipulati de planurile tesute cu grija dincolo de cortina.

Ne vindem, incet, pe noi insine. E drept ca am dat aproape tot, dar mai avem o credinta strans legata de principii si valori. Vor sa ni le cumpere si pe acestea, sa le terfelesca prin noroiul necredintei lor. Se negociaza pe ascuns. Se stabilesc preturi, se fac oferte pentru ce avem mai scump: familia.

Dragi romani, nu mai suntem de vanzare! Nu ne vindem identitatea de tara crestina! Nu vindem viitorul copiilor nostri! Preferam sa ramanem in urma tarilor occidentale, dar stapani pe deciziile noastre.

Stimati politicieni, oricat vi s-ar oferi, nu suntem de vanzare! Dumnezeu a platit ce-a avut mai scump, singurul Sau Fiu, ca sa ne rascumpere. Ii apartinem, asadar, negociati cu El! Pe multe case din Rosia Montana sta scris cu litere de-o schioapa: „Aceasta casa nu este de vanzare!”

Intelegeti, dragii nostri, ne-am trezit, nu mai suntem de vanzare! Familia e prea valoroasa pentru a fi negociata!

Pastor Sorin Dumitru Cigher

Foto: Prodocens Media

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.