ADRA Romania construieste POD PESTE APE, aducand speranta si alinare in localitatile din judetul Galati afectate de inundatii

ADRA Romania construieste POD PESTE APE, aducand speranta si alinare in localitatile din judetul Galati afectate de inundatii

1

Din cauza conditiilor meteorologice din ultimele saptamani, mai multe judete din Romania au fost afectate de precipitatiile abundente.

In urma inundatiilor nu au fost inregistrate victime umane, insa in localitatile unde au existat situatii de risc au fost luate masuri de evacuare preventiva a populatiei. Situatia cea mai grava este in judetul Galati, unde 22 de localitati au fost lovite de viitura, 750 de gospodarii au fost avariate si 1300 de persoane au fost evacuate.

In ultima saptamana, Agentia Adventista pentru Dezvoltare Refacere si Ajutor – ADRA Romania s-a implicat in judetul Galati in ajutorarea a peste 500 de persoanelor afectate de inundatii, prin 6 interventii umanitare, oferind alimente, articole de igiena si de curatenie si haine, in cadrul proiectului ”Pod peste ape”.

In sprijinul persoanelor care si-au pierdut agoniseala de-o viata au sarit persoane din toate zonele tarii: Banat, Bucovina, Crisana, Dobrogea, Maramures, Moldova,  Muntenia, Oltenia si Transilvania,  prin voluntariat, donatii materiale si financiare.

In contextul inundatiilor din ultimele zile care au distrus sute de case si gospodarii din Moldova si a conditiilor de trai total neadecvate in ajunul iernii, strategia ADRA Romania este sa fie alaturi de aceste persoanele afectate de inundatii, prin interventie umanitara sustinuta.

Astfel, in completarea eforturilor facute de catre autoritatile statului, sunt vizate, in mod special, 4 localitati din judetul Galati, respectiv: Pechea, Cuza Voda, Costache Negri si Slobozia Conachi.

2

Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania si sa se implice o pot face prin:

  • voluntariat;
  • donatii materiale (atat produse alimentare, produse de igiena si de curatenie, dar si materiale de constructie);
  • donatii financiare in conturile ADRA;
  • donand direct pe site ul adra.ro/doneaza.

Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania urmareste imbunatatirea calitatii vietii pentru cei in nevoie si investeste in potentialul oamenilor, prin initiative de dezvoltare comunitara, axandu-se pe cinci directii principale: dezvoltare economica, educatie si sanatate de baza, lupta impotriva violentei in familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale si asistarea categoriilor sociale defavorizate.

ADRA Romania face parte din reteaua ADRA International, una dintre cele mai raspandite organizatii neguvernamentale din lume, fiind activa in 139 de tari si conducandu-se dupa o filosofie care imbina compasiunea cu spiritul practic, adresandu-se oamenilor in nevoie, fara sa faca deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, sub moto-ul ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.