Acasă » Pod peste ape: Apel umanitar ADRA pentru sutele de case inundate din Moldova

Pod peste ape: Apel umanitar ADRA pentru sutele de case inundate din Moldova

inundatii-galati-2-2Din cauza conditiilor meteorologice din ultimele zile, municipiul Bucuresti si mai multe localitati din judetele Buzau, Bacau, Constanţa, Galaţi, llfov, Prahova, Tulcea, Vrancea au fost afectate de precipitatiile abundente. In urma inundatiilor nu au fost inregistrate victime umane, iar in localitatile unde au existat situatii de risc au fost luate masuri de evacuare preventiva a populatiei. Situatia cea mai grava este in judetul Galati unde peste 1300 de persoane au fost evacuate, iar 750 de gospodarii au fost avariate.
inundatii-galati-2-1

Agentia Adventista pentru Dezvoltare Refacere si Ajutor – ADRA Romania se pregateste pentru primele interventii la fata locului, in cadrul proiectului ”Pod peste ape”. Dupa ce, intr-o prima faza au sosit informatii de la colaboratorii ADRA Romania din acea regiune, echipele ADRA din toate zonele tarii se pregatesc pentru deplasari in zona inundata pentru a oferi alimente, apa, articole de igiena la sute de familii, in localitatile Pechea, Cuza Voda si Costache Negri, din judetul Galati.

”Nu exista victime umane, insa sunt sute de case inundate. Este foarte frig acum spre deosebire de alte situatii cand au fost inundatii. Oamenii plang, nu stiu de ce sa se apuce in conditiile in care toata casa le este plina cu namol – o situatie greu de descris in cuvinte. Apa este peste tot. Ca de fiecare data, in situatiile de criza, pe langa durerea pricinuita de dezastrul care vine pe neasteptate, se poate vedea si solidaritatea umana. Este vremea sa ne implicam si sa aducem mangaiere celor indurerati. Este nevoie de voluntari harnici si priceputi care sa fie dispusi sa-si lase confortul lor si sa-si ajute semenii greu incercati in ajunul iernii” a declarat Florin Istrate, Responsabil ADRA in zona Moldova si Bucovina.

”ADRA Romania se alatura cu toata inima apelului la solidaritate impreuna cu sinistratii din Moldova si va oferi, in prima istanta, interventie umanitara de urgenta in completarea eforturilor autoritatilor. Suntem chemati sa fim bratele intinse pentru semenii nostri greu incercati. Pe langa donatiile materiale si financiare – de care este atata nevoie in zilele acestea – , nu exista voluntar care sa nu-si gaseasca locul in aceasta interventie umanitara” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA Romania.

Pentru a raspunde prompt asistarii nevoilor victimelor inundatiilor, coordonatorii zonali ADRA din toata tara vor interveni la fata locului pentru sprijinirea persoanelor aflate in dificultate. Toti cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania si sa se implice o pot face prin contractarea responsabililor zonali sau coordonatorilor de proiecte pentru deplasarile zilnice in judetul Galati, in functie de zona din care provin:

ADRA Moldova si Bucovina sprijina in fiecare zi, pe parcursul interventiei.
Adresa: Bacau, str. Oituz nr.53, Judetul Bacau
Persoana de contact: Gabriela Istrate (0745 755 133)

Duminica (16 Octombrie)
• ADRA Muntenia si Dobrogea:
Adresa: Bucureşti, str. Negustori nr.15
Persoana de contact: Daniel Neacsu (0746 233 447)

• ADRA Transilvania de Nord si Maramures:
Adresa: Cluj-Napoca, str. Streiului nr.3
Persoana de contact: Ioan Feier (0756 109 409)

Luni (17 Octombrie 2016)
• ADRA Muntenia si Dobrogea:
Adresa: Bucureşti, str. Negustori nr.15
Persoana de contact: Daniel Neacsu (0746 233 447)

Marti (18 Octombrie)
• ADRA Transilvania de Sud:
Adresa: Tg. Mureş, str. Predeal nr.120, Judetul Mures
Persoana de contact: Reinhard Suciu (0751 432 226)

Miercuri (19 Octombrie)
• ADRA Banat si Crisana:
Adresa: 310237 Arad, str. Ştefan cel Mare nr.3
Persoana de contact: Daniel Bota (0758 087 351)

Joi (20 Octombrie)
• ADRA Oltenia:
Adresa: Craiova, str. Mitropolit Firmilian, nr.18
Persoana de contact: Andrei Daniel (0744 541 179)

Cei care doresc sa se alature echipei ADRA România si sa se implice o pot face prin:
• voluntariat,
• donatii materiale (produse alimentare, produse de igiena, de curatenie, imbracaminte si incaltaminte, paturi),
• donatii financiare in conturile ADRA,
• donand direct pe site ul adra.ro/doneaza.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.