ADRA Romania, compasiune si ajutor pentru oameni care au pierdut aproape totul: A 4-a interventie umanitara in Grecia (Galerie foto)

ADRA Romania, compasiune si ajutor pentru oameni care au pierdut aproape totul: A 4-a interventie umanitara in Grecia (Galerie foto)

echipa-voluntari-adra-aug

Acasa avem de toate, avem o casa si prieteni. Acum am pierdut totul. Cand mergeam la scoala imi doream sa devin medic. Imi dau seama ca este foarte greu sa ajung medic, in conditiile actuale. In orice tara as merge, as vrea sa imi termin studiile. Statutul de refugiati  ne face diferiti. Ne-am pierdut casa, toate lucrurile, nu mai avem nimic. Ne dorim doar sa fim in siguranta, in orice tara am merge” a marturisit Haula, o adolescenta de 16 ani, din Sinjar, Irak, gazduita in tabara Petra Olympus din Grecia dupa ce a parasit localitatea natala din cauza genocidului din luna August 2014.

Proiectul ”Speranta pentru imigranti” este modalitatea prin care Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania vine in sprijinul oamenilor care pleaca din tara lor, fugind de persecutie sau de conflictele armate, sperand sa gaseasca liniste si alinare in alt loc decat in propria tara.  Povesti de viata impresionate, la fel ca cea a Haulei, au fost intalnite de cei 14 voluntari ADRA Romania care, in perioada 21 August – 04 Septembrie 2016, au desfasurat a 3-a interventie umanitara in tabara de refugiati Petra Olympus Grecia. Voluntarii au sprijinit si au aratat compasiune prin consiliere psihologica si asistenta medicala refugiatilor din tabara.

Dincolo de marturii si statistici exista oameni reali cu povesti triste despre suferinta si pierderi, precum si despre speranta si motivatie, oameni pe care nu ii cunoastem, dar care au nevoie de ajutor. Prin programele ADRA specifice, avem o mana intinsa si deschisa pentru a sustine si a reabilita pe acesti oameni care au trecut prin incercari si greutati” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA Romania.

Fiind impresionati de drama traita de acesti oameni care fug din calea razboiului si se confrunta cu greutatile, o grupa de voluntari ADRA Romania va realiza cea de-a 4-a interventie umanitara pentru refugiatii din Grecia, in perioada 16 – 19 Octombrie 2016.

Cu aceasta noua ocazie de solidaritate umanitara dorim sa traducem valorile ADRA intr-un raspuns adaptat nevoilor refugiatilor din tabara Petra Olympus Grecia, aratand compasiune si spirit umanitar. Nu facem altceva decat sa ne punem la dispozitia semenilor nostri aflati in situatii disperate prin instrumentele pe care le avem la indemana, cu scopul de a oferi o alta perspectiva zilei de maine” a declarat Valentina Sturzu – Cozorici, Manager proiect ADRA Romania.

ADRA, prin birourile din Europa, este activa in doua tabere de refugiati, Iraklis (cu o capacitate de 550 persoane) si Petra Olympus (cu o capacitate de 1500 persoane), intervenind in adapost, oferind solutii eficiente de urgenta pentru apa si igiena, alimente, asistenta medicala si consiliere. In perioada 16 – 19 Octombrie 2016, in Tesalonic, Grecia, va avea loc o intalnire pentru situatia actuala a refugiatilor din Grecia. La intalnire vor participa inalti reprezentanti ai administratiei ADRA International si ADRA Europa, reprezentanti ai birourilor ADRA Germania, Romania, Serbia, Croatia, Slovenia si Macedonia, reprezentanti ai autoritatilor locale elene, Inaltul Comisariat pentru Refugiati al Natiunilor Unite (UNHCR) si lideri ai taberelor de refugiati.

La nivel national, in data de 10 Octombrie 2016, ADRA Romania impreuna cu alte 21 de organizatii non-guvernamentale active in domeniul migratiei si azilului au trimis o scrisoare deschisa Prim-Ministrului Dacian Ciolos in care solicita deblocarea activitatii Coalitiei Nationale pentru Integrarea Refugiatilor, comunicarea numelui persoanei responsabile de coordonarea comitetului si componenta secretariatului tehnic. Textul integral al scrisorii poate fi vizualizat la urmatorul link.

Implica-te!

Din anul 2015, atat in tara, cat si in afara tarii, ADRA Romania implementeaza proiectul ”Speranta pentru imigranti”, prin care sustine refugiatii, imigrantii si emigrantii. Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania si sa se implice o pot face prin:

  • voluntariat (in tara sau in afara tarii),
  • donatii materiale (in special produse medicale, dar si produse alimentare, de igiena si imbracaminte),
  • donatii financiare in conturile ADRA,
  • donand direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranta pentru imigranti”.

ADRA Romania

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.