Acasă » Ajuta si tu 9 suflete care locuiesc intr-o singura camera! (Galerie foto)

Ajuta si tu 9 suflete care locuiesc intr-o singura camera! (Galerie foto)

fam-muller-5

Cristian si Simona Muller, impreuna cu cei 7 copii ai lor, locuiesc in Municipiul Sighisoara, Judetul Mures. Familia Muller considera ca educatia este importanta, motiv pentru care isi sustin copii in procesul de formare, oferindu-le tot ceea ce le sta in putere.

Parintii simt ca efortul lor nu este in zadar pentru ca, in ciuda conditiilor grele in care traiesc si a neajunsurilor, 4 dintre cei 7 copii sunt preminati, iar unul dintre copii este sportiv cu rezultate deosebite.

Intreaga familie sta intr-o singura camera, iar conditiile in care locuiesc nu i-a determinat sa dea inapoi, ci i-a motivat sa lupte si sa cladeasca, cu propriile maini, un viitor mai bun si mai sigur. Chiar daca veniturile familiei sunt reduse, formate din alocatiile copiilor si banii castigati ca zilier, tatal a inceput sa zideasca singur o casa pentru familia sa pentru a asigura conditii mai bune de trai copiilor.

In urma analizarii situatiei, in consultare cu autoritatile locale si cu voluntarii ADRA locali, Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania a decis sa sprijine familia Muller in constructia casei in cadrul proiectului ”In sfarsit, acasa!”.

Cand am ajuns la ei prima data, am vazut situatia in care se aflau: 9 oameni inghesuiti intr-o camera mica, incalzita cu o soba, ce avea plita crapata si scotea fum. Prima reactie a fost sa ii intreb despre lucrurile de care au nevoie. Spre surprinderea mea, cerintele lor au fost minime. Nu au cerut lucruri nefolositoare, nu au cerut mai mult decat aveau nevoie, ba chiar mai putin. Observand caracterul lor, educatia pe care incearca sa o ofere copiilor lor, in urma analizei am hotarat sa ii ajutam. Lucrurile au mers bine pana in prezent. Ii ajutam si noi, dar cel mai mult se ajuta ei insisi. Tatal este harnic, lucreaza singur de dimineata pana seara. Casa lor inca nu e gata. E doar la rosu. Nevoile inca sunt mari. Finisajele costa mai mult decat a costat casa pina acum. Gresia, faianta, obiectele sanitare si de bucatarie sunt cele mai stringente nevoi. Pana acum, Dumnezeu a fost cu noi si suntem convinsi ca si de acum incolo ne va ajuta. Pe aceasta cale, dorim sa multumim donatorilor, sponsorilor si voluntarilor, fara ajutorul carora nu am fi putut sa avansam atat de mult” a declarat  Reinhard Suciu, Asistent manager si coordonator proiecte ADRA in zona Transilvania de Sud.

Suntem bucurosi ca am avut posibilitatea sa ajutam familia Muller. Este o familie necajita, care se descurca foarte greu cu sapte copii si doar o singura sursa de venit. Din momentul in care a inceput sa-si construiasca locuinta, Cristian Muller a fost nevoit sa renunte la serviciu, lucrand sporadic ca zilier pentru a asigura hrana familiei. Din prima zi in care l-am intalnit pe Cristian am realizat ca este o persoana harnica si o persoana foarte recunoscatoare fata de cei care i-au dat o mana de ajutor. Ne-a demonstrat acest lucru in mai multe ocazii in care s-a implicat in ajutorarea altor familii care se confruntau cu aceleasi probleme cu care se confrunta si el” a declarat  Daniel Toma, voluntar ADRA Romania si pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Sighisoara.

[wzslider autoplay=”true”]

Proiectul „In sfarsit, acasa!” este modalitatea prin care ADRA Romania se implica in sustinerea familiilor numeroase, construind locuinte familiale, pentru cei care traiesc in conditii grele, dar avand dorinta de a muncii. Inca de la infiintare, in fiecare an, ADRA identifica si sprijina persoane cu familii numeroase care nu au un spatiu optim de locuit, prin construirea de locuinte si oferirea de asistenta competenta. Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale, iar finantarea vine atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizeaza cu ajutorul voluntarilor din tara si din strainatate.

Va asteptam sa fiti alaturi de Familia Muller si de cei 7 copii care spera ca in curand sa poata sa locuiasca in conditii mai bune. Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”In sfarsit, acasa!” si sa se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • donatii materiale (in special materiale de constructii), dar si prin
  • donatii financiare in conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului) sau
  • donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”In sfarsit, acasa!”

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.