Acasă » Un rabin din Israel vorbeste despre sfarsitul lumii: Moshiach este in pragul usii (Video)

Un rabin din Israel vorbeste despre sfarsitul lumii: Moshiach este in pragul usii (Video)

rabi-anavaRabinul Alon Anava indeamna evreii din intreaga lume sa se pregateasca pentru iminenta venire a lui Moshiach (Mesia cel asteptat de evrei). In acest sens, el a acordat saptamana trecuta un interviu postului Israel News Talk Radio.

El a vorbit despre posibilele moduri in care Dumnezeu ar putea aduce mantuirea finala si mai ales despre ce ar trebui sa faca atat evreii cat si non-evreii pentru a evita consecintele nefaste care se vor abate asupra lor.

 

Rabinul Anava a mentionat trei scenarii deosebit de sumbre. El a vorbit in deschiderea interviului pe larg despre controversata planeta Nibiru. In cazul in care Nibiru este scenariul prin care Dumnezeu ne va aduce la rascumpararea finala, rabinul Anava a spus: Doua treimi din suprafata Pamantului ar putea fi distrusa: „In toata tara, zice Domnul, doua treimi vor fi nimicite, vor pieri, iar cealalta treime va ramane” (Zaharia 13:8).

De asemenea, el a spus: „Sunt profetii potrivit carora va avea loc un mare conflict. Acest lucru nu poate insemna decat un mare razboi nuclear”, relateaza Breaking Israel News.

Totodata, rabinul a amintit si de China, Iran, Rusia si Coreea de Nord ca fiind cei patru dusmani majori ai SUA. El a vorbit despre posibilitatea ca una dintre aceste tari ar putea ataca America, detonand la mare altitudine un EMP (arma cu puls electromagnetic), cufundand astfel civilizatia continentului in secolul al 18-lea, prin arderea completa a tuturor sub-ansamblurilor electronice de care economia americana este strict dependenta.

Intrebat despre legatura dintre alegerile prezidentiale din SUA si „zilele sfarsitului”, rabinul a declarat: Bineinteles ca alegerile respective au o legatura cu sfarsitul timpului… Moshiach este chiar in prag si fiecare eveniment pe care il vedem si il asteptam… deschizi Scripturile noastre si poti citi in ele ca intr-un ziar. Totul este scris. Totul a fost prezis. Totul a fost profetit”.

Anava a continuat: „Personal, nu cred ca vom ajunge la alegerile prezidentiale din SUA. Cred ca se va intampla ceva, se va declara legea martiala sau ceva asemanator, inainte ca alegerile sa aiba loc. Poate fi un atac terorist, un colaps financiar, revolte sociale… Saizeci de milioane de americani traiesc de pe urma bonurilor alimentare. Daca le sistezi aceste bonuri timp de o luna, vei avea 60 de milioane de americani pe strazi, creand revolte. E un motiv foarte solid pentru a declara legea martiala.

Exista o invatatura evreiasca potrivit careia profetiile pozitive vor deveni realitate, iar profetiile negative pot fi schimbate. „Cum credeti ca oamenii pot anula aceste scenarii intunecate?”, l-a intrebat Tamar Yonah, gazda emisiunii.

Atat evreii cat si non-evreii, noi toti deopotriva trebuie sa ne pocaim. Trebuie sa ne intoarcem la sursa noastra. Sa credem intr-un singur Dumnezeu, asa cum spun Tora si mitzvahs (poruncile biblice).

Non-evreii trebuie sa se pocaiasca si ei, sa nu mai faca lucruri rele si, de asemenea, trebuie sa respecte legile pe care le pot gasi in Tora. Nu exista nici o diferenta. Noi toti trebuie sa ne pocaim si astfel sa-l convingem pe Stapanul Universului sa anuleze toate evenimentele rele care ne asteapta. Mai ales acum, inainte de marile sarbatori (ebraice), pocainta inseamna, in primul rand sa nu mai faci rau sau lucruri rele. Sa incetam cu minciunile, cu inselatoriile, sa fim onesti, sa fim generosi si sa-i ajutam pe oameni si sa nu-i judecam gresit. Cred ca nu mai e cazul sa mentionez faptul ca trebuie sa urmam Tora, sa tinem Shabbos (Sabatul), si sa mancam… cuser.

Acum este momentul pentru a obtine indurarea lui Dumnezeu impreuna. Daca suficient de multi oameni se indreapta catre Dumnezeu, avem sansa de a indulci hotararea Domnului si putem primi rascumpararea cat ai clipi din ochi, intr-un mod placut, fara nici un razboi, fara probleme, fara ura. Totul e in mainile noastre si cu cat mai repede o facem, cu atat mai bine, pentru ca timpul se scurge rapid.”

Intrebat unde ar trebui sa mearga poporul evreu, rabinul Anava a declarat fara echivoc ca „Israelul este singurul loc sigur… Este Tara lui Dumnezeu. Nimic rau nu se va intampla pe aceasta bucata de pamant.

In incheiere, rabinul Anava a declarat: „Voi fi foarte surprins daca nimic nu se va schimba in urmatoarele cateva saptamani sau luni. Stiu ca se va intampla. Moshiach este in pragul casei. Acum este timpul si toata lumea ar trebui sa actioneze impreuna.

Tatal lui Tamar Yonah, editorialistul postului de radio care a difuzat interviul rabinului, a fost un supravietuitor al Holocaustului din Polonia. El le-a povestit copiilor sai ca atunci cand Zeev Jabotinski (un rus sionist) a incercat sa-i avertizeze pe evreii din Europa ca trebuie sa plece inainte de inceperea celui de-al doilea razboi mondial, nimeni nu l-a ascultat. In nenumarate situatii i s-a interzis chiar sa vorbeasca despre aceste lucruri.

Ca atare, i-a invatat pe copiii sai sa aiba o minte deschisa: „Trebuie sa ascultati oamenii, indiferent cat de nebunesti par vorbele pe care le spun. Ascultati-i pentru ca in aceasta lume se intampla lucruri nebune.

Am mai auzit de-a lungul anilor aceste predictii facute azi de rabinul Anava. Nu cred in date fixe, dar imi place sa ascult pentru ca vreau sa am o minte deschisa. Sa asteptam si o sa vedem ce se va intampla. Cred totusi ca mai avem putin timp. Cred de asemenea ca suntem aproape… Oricine crede in Tora si in Biblie, poate vedea ca suntem aproape de sfarsitul zilelor. Cu toate acestea, parerea mea este ca acest lucru nu se va intampla in urmatoarele trei saptamani”, spune Tamar Yonah.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.