Cea mai mare bogatie: Prezenta lui Hristos cu noi in fiecare zi

Cea mai mare bogatie: Prezenta lui Hristos cu noi in fiecare zi

gesu-lampada1Evanghelia prosperitatii stipuleaza ca Iisus doreste ca toti urmasii Sai sa fie bogati. Dar aceasta actiune este conditionata.

Pentru a obtine prosperitatea, oamenii trebuie mai intai sa „semene” bani si alte valori intr-o misiune care are drept scop tocmai obtinerea bogatiei si a sanatatii celor care cred in acest lucru.

Vrea Dumnezeu ca toata lumea sa fie bogata? Am auzit pe cineva la televiziune ca Biblia exact asta ne invata, dar ma intreb daca este adevarat. Eu si sotul meu ne chinuim sa platim in fiecare luna facturile si cu toate acestea Dumnezeu este pe primul loc. Ce trebuie sa facem?” l-a intrebat o cititoare pe Billy Graham?

Evanghelistul nu a avut nici cea mai mica ezitare in a raspunde: Nu, Biblia nu promite ca toti cei care Il urmeaza pe Iisus vor deveni bogati (si nici nu spune ca acestia nu vor mai suferi vreodata de boli), relateaza Charisma News.

De asemenea, Evanghelia nu spune nicaieri ca banii reprezinta cel mai important lucru din viata noastra, chiar daca Dumnezeu ii incredinteaza unora dintre noi. Biblia spune: „(…) cand cresc bogatiile, nu va lipiti inima de ele.” (Ps. 62: 10)

La urma urmei, Iisus nu a fost bogat si nici primii Sai ucenici nu au fost. De fapt, singurul discipol caruia ii pasa cu adevarat de bani a fost Iuda, a carui lacomie si necredinta l-au facut sa-L tradeze pe Iisus pentru 30 de arginti.

In mod repetat, Biblia ne avertizeaza sa nu fim iubitori de bani si sa nu facem greseala sa-i punem pe primul plan in viata noastra.

Iisus a spus: „Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona.” (Mat. 6:24)

Dar stim sigur ca Iisus Hristos ne va imbogati, dar nu cu bogatiile acestei lumi, ci cu bogatii spirituale! Ganditi -va un moment. Poate fi ceva mai de pret pe lumea asta decat iertarea lui Dumnezeu? Poate fi ceva mai valoros decat prezenta lui Hristos cu noi in fiecare zi? Poate fi ceva mai mare decat privilegiul rugaciunii, sau facand parte din familia lui Hristos?

Trebuie sa-i multumiti Lui Dumnezeu in fiecare zi pentru binecuvantarile Sale si sa va fixati obiectivul de a-L pune pe Iisus pe primul loc in viata voastra.

Dar cel mai important este sa-I multumim pentru ca atunci cand Il cunoastem pe Hristos avem „o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi.” (1 Petru 1: 4)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.