Acasă » Care sunt cele mai religioase state din Uniunea Europeana. Romania, tara cu cei mai putini atei

Care sunt cele mai religioase state din Uniunea Europeana. Romania, tara cu cei mai putini atei

inviere-clujDiferentele culturale dintre membrii Uniunii Europene se reflecta aproape perfect in statisticile oficiale privind religiozitatea in statele membre. Romanii se numara printre cei mai spirituali locuitori ai blocului comunitar, fiind practic opusul cehilor si al francezilor in aceasta privinta.

Conform celui mai recent eurobarometru dat publicitatii de catre Eurostat, datand din 2010, procentajul de 92% dintre romani care cred ca exista Dumnezeu ar plasa tara noastra doar in urma Maltei – in care 94% dintre populatie crede – in ceea ce priveste spiritualitatea intre statele UE. Studiul include si Turcia, stat candidat la aderarea in blocul comunitar, care la randul ei ar avea un procentaj de 94% de credinciosi – cu mentiunea ca in acest caz este vorba despre musulmani.

Studiul clasifica spiritualitatea populatiilor bazandu-se pe trei afirmatii: „Cred ca exista un Dumnezeu”, „Cred ca exista un fel de spirit sau forta de viata” si „Nu cred ca exista niciun fel de spirit, Dumnezeu sau forta de viata”.

627x0
In schimb, Romania are cel mai mic procentaj de populatie atee din UE, doar 1% dintre romani declarandu-se complet non-spirituali, in timp ce alti 7% cred ca „exista un fel de spirit sau forta de viata”.

Citeste mai mult pe Adevarul

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.