Acasă » Presedintele Botswanei a ordonat arestarea si deportarea lui Steven Anderson. Pastorul american a fost interzis si in Africa de Sud

Presedintele Botswanei a ordonat arestarea si deportarea lui Steven Anderson. Pastorul american a fost interzis si in Africa de Sud

steven-anderson-facebookPresedintele Ian Khama din Botswana, a declarat ca a ordonat arestarea si deportarea pastorului american Steven Anderson, care a fost interzis si in tara vecina, Africa de Sud saptamana trecuta peste opiniile sale anti-gay.

Anderson, pastor al Faithful Word Baptist Church din Arizona, a salutat impuscarea in luna iunie a 50 de persoane intr-un club de noapte gay din Orlando, Florida, spunand ca „exista cu 50 mai putini homosexuali in aceasta lume”.

Khama a declarat pentru Reuters ca a ordonat arestarea si deportarea imediata a lui Anderson dupa ce pastorul a declarat intr-un interviu acordat unui post de radio local din capitala Gabarone ca „homosexualii si lesbienele ar trebui sa fie ucisi”.

El a fost luat direct de la postul de radio. Am ordonat sa-l ridice si sa-l expulzeze din tara”, a declarat Khama intr-un interviu. „Noi nu vrem discursuri de ura in aceasta tara. Daca doreste, poare sa tina discursul in propria sa tara.

Ministrul de interne din Africa de Sud Malusi Gigaba, i-a retras viza si a interzis sederea in aceasta tara pe acelasi motiv, respectiv „discurs de ura”, inainte ca Anderson sa viziteze Botswana, relateaza Christian Today.

Pastorul Steven Anderson a negat ca ar fi fost deportat. Nu am fost arestat. Am parasit Botswana din proprie initiativa”, a declarat acesta la pentru un post de radio, adaugand cateva cuvinte in limba setswana prin care decalara ca iubeste Botswana foarte mult.

In timpul interviului radio a spus ca a sosit in Botswana venind din Etiopia. De asemenea el a reiterat ideea ca pedofilii si adulterii ar trebui omorati iar femeile nu ar trebui sa predice in Biserica, conform Bibliei.

Onkokame Mosweu, un sustinator al drepturilor LGBT, a salutat decizia guvernului din Botswana de a-l expulza pe Anderson: „In primul rand el nu ar fi trebuit lasat sa ajunga in Botswana.

Un comentariu la „Presedintele Botswanei a ordonat arestarea si deportarea lui Steven Anderson. Pastorul american a fost interzis si in Africa de Sud”

  1. In multe tari cei care primesc cetatania tarii in care s-a stabilit ii pune sa jure pe Biblie dar dece nu citeste ce scrie in Biblie despre homosexuali si lesbience ca este o uriciune inaintea lui Dumnezeu. Sau curvia sa nu se pomeneasca intre voi asa spune apostolu Pavel minat de Duhul Sfint . Dumnezeu este sfint de aceeia trebuie sa fim si noi sfinti . Doamne ajuta-ne sa se sfintim viata in fiecare zi cit vom trai pe acest pamint .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.