ADRA Romania castiga finantarea Raiffeisen Comunitati pentru proiectul „Vreau la scoala si-n 2016!”

ADRA Romania castiga finantarea Raiffeisen Comunitati pentru proiectul „Vreau la scoala si-n 2016!”

adra-thank-youDragi prieteni ADRA Romania,

Va multumim foarte mult tuturor pentru sustinerea, atat prin vot direct, cat si prin recomandarea proiectului ADRA ”Vreau la scoala si-n 2016!”, acum la final, cand ADRA Romania a castigat finantarea de 10 000 EURO la Programul de Granturi ”Raiffeisen Comunitati”! Din cele 193 propuneri de proiect inregistrate, 150 proiecte eligibile, 20 proiecte finaliste, 10 proiecte au fost declarate castigatoare.

Vineri, 16 septembrie 2016, jurizarea interna, a pastrat ADRA Romania pe locul castigator, in felul acesta oferind finantare proiectului ADRA ”Vreau la scoala si-n 2016!” in care sunt ajutati 50 de copii din familii sarace, numeroase, monoparentale cu risc de abandon scolar din cauza saraciei, dar cu potential educational sa depaseasca dificultatile si sa promoveze cu succes in anul scolar 2016 – 2017.

Uniti am putut mai mult, astfel ca cele 1885 de voturi obtinute cu ajutorul vostru ne-au clasat pe locul 5 din 20 si au reprezentat pentru ADRA Romania, mai presus de toate, pretuirea pe care ne-o purtati si incurajarea sa mergem inainte si sa luptam impotriva abandonului scolar din Romania. Atunci cand faci tot ce poti cu mainile tale, Dumnezeu intervine. Credem ca Dumnezeu face ceea ce mainile noastre nu pot realiza.

Programul de Granturi „Raiffeisen Comunitati”, aflat la cea de-a sasea editie, este primul de acest gen de pe piata bancara romaneasca si reprezinta un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala, de dimensiuni mici sau mijlocii, derulate de organizatii neguvernamentale, scoli sau spitale in localitatile in care Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea.

Proiectul ADRA ”Vreau la scoala si-n 2016!” are ca obiectiv prevenirea abandonului scolar pentru 50 de copii aflati in situatie de risc, prin sprijin material, prin consiliere parentala cu scopul corectarii atitudinii parintilor vizavi de educatia institutionala si prin meditatii si activitati socio-recreative desfasurate cu ajutorul voluntarilor.

Beneficiarii proiectului sunt identificati prin intermediul parteneriatelor cu primariile locale si prin colaborarea stransa a voluntarilor locali ADRA cu directorii Unitatilor de Invatamant din zona. Proiectul se va desfasura pe o perioada de 10 luni, respectiv septembrie 2016 – iunie 2017 si se adreseaza copiilor din clasele primare si gimnaziale, acestia primind in perioada de implementare pachete cu alimente de baza, produse de igiena si rechizite, dar si consiliere si sprijin din partea ADRA Romania si a colaboratorilor.

In numele celor 50 de copii care vor beneficia de sustinere lunara in anul scolar 2016 – 2017, VA MULTUMIM!

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.