1 milion de exemplare ale cartii „Tragedia veacurilor”au fost tiparite in ultimii 70 de ani in Polonia, tara predominant romano-catolica

1 milion de exemplare ale cartii „Tragedia veacurilor”au fost tiparite in ultimii 70 de ani in Polonia, tara predominant romano-catolica

poloneziUn milion de exemplare din Tragedia veacurilor au fost editate si publicate in Polonia in ultimii 70 de ani, au declarat recent liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Polonia.

Informatia a fost transmisa publicitatii in timpul unei intalniri a liderilor bisericii, care a avut loc in capitala tarii, Varsovia, relateaza Adventist Review.

Cincisprezece editii complete si numeroase editii prescurtate ale Tragediei veacurilor au fost publicate in Polonia incepand cu anul 1946, dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial”, a declarat Marek Rakowski, secretar executiv al Bisericii Adventiste din Polonia.

Acest lucru este deosebit de important”, a adaugat Rakowski. Biserica Adventista are 5.820 de membri in Polonia, a carei populatie estimata la 38,5 milioane de cetateni este predominant romano-catolica.

La nivel mondial, sute de milioane de exemplare din Tragedia veacurilor au fost tiparite de cand co-fondatoarea Bisericii Adventiste, Ellen G. White a scris prima carte in anul 1858.

Numai intre 2011, peste 142 de milioane de exemplare au fost distribuite in intreaga lume, prin proiectul „Marea Controversa”, initiat de Biserica Adventista Mondiala.

Printre destinatarii cartii in Polonia s-au aflat numeroase personalitati, cum ar fi Jolanta Kwasniewska, sotia lui Aleksander Kwasniewski, care a fost presedinte al Poloniei in perioada 1995 – 2005. Un ziar polonez a publicat o fotografie a acesteia cand tinea in mana cartea lui Ellen White”, a mentionat Rakowski.

In aceste zile, Biserica Adventista din Polonia nu se confrunta cu restrictii in ceea ce priveste „Marea lupta”, dar au fost unele atacuri pe anumite site-uri”, a declarat Rakowski.

S-a spus ca ceea ce scrie in carte nu este adevarat si ca Ellen White a plagiat”, a mai adaugat secretarul executiv al bisericii adventiste din Polonia.

Cel putin doi dintre liderii bisericii adventiste poloneze actuale au fost botezati dupa ce au citit cartea: presedintele bisericii adventiste Jaroslaw Dziegielewski si liderul de la tineret Marek Micyk.

Dziegielewski a aratat unui jurnalist o copie ingalbenita a cartii Marea Lupta, pe care a primit-o in 1981. El a fost botezat in anul imediat urmator. „Cartea aceasta este foarte speciala”, a spus Dziegielewski.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.