Mare bucurie la Vatra Dornei: Tabara ADRA „Vis de copil”, speranta pentru copiii premianti, fara posibilitati

Mare bucurie la Vatra Dornei: Tabara ADRA „Vis de copil”, speranta pentru copiii premianti, fara posibilitati

2In perioada 22 – 28 August 2016, 25 de copii beneficiari in cadrul proiectului ”Vreau la scoala!” au avut ocazia sa participe in tabara ”Vis de copil” organizata de Agentia Adventista de Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania in parteneriat cu Departamentul Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, din zona Moldova si Bucovina la Vatra Dornei, judetul Suceava.

Cei 25 de copii care s-au bucurat de aceasta tabara sunt copii premianti, care provin din familii numeroase si, pentru unii dintre ei, aceasta a fost prima ocazie in care au avut sansa sa se recreeze si sa participe la activitati intr-o tabara.

Toate fondurile necesare pentru organizarea acestei tabere au fost stranse cu ocazia concertului caritabil “Vis de copil” organizat de catre ADRA Romania la Casa de Cultura din Municipiul Suceava pe data de 12 Iunie 2016. Cu ocazia concertului, copiii din corurile CANTASSIMO din Bacau si CELEST HARMONY din Matca – dirijor prof. Simida Gherghe, membrii corului Amadeus din judetul Suceava – dirijor: prof. Beniamin Gavril si membrii Corului Barbatesc Moisei – dirijor prof. Cristi Coman si-au dat mana pentru a veni in sprijinul copiilor saraci, care au avut rezultate scolare foarte bune in anul scolar 2015 – 2016.

Muzica interpretata atat de frumos precum si povestile de viata ale copiilor beneficiari prezenti pe scena au sensibilizat inimile celor prezenti, care au daruit cu generozitate din resursele lor pentru acest proiect, considerand ca prin gestul lor pot sterge o lacrima de pe obrazul unui copil orfan, pot construi un viitor mai bun pentru copiii saraci si pot oferi speranta celor ce nu mai au puterea de a zambi.

Activitatiile desfasurate in tabara au fost variate si au fost alese in functie de varsta participantilor: lucru manual, atelier de fotografie antica, origami si activitati de cunoastere a naturii. Copii au fost organizati in 5 grupe si au fost organizate concursuri in care echipa castigatoare acumula un anumit numar de puncte.

La finalul taberei, punctele au fost alocate fiecarui membru al echipei, iar acestia au putut achizitiona diverse obiecte realizate in timpul taberei ca amintire. Participantii au avut parte si de un foc de tabara in spiritul exploratorilor, jocuri si activitati specifice varstei.
3

„Timp de aproape o saptamana, 25 de copii asistati de ADRA Romania in proiectul „Vreau la scoala!” au beneficiat de tabaraVis de copil”. Scopul taberei a fost ca beneficiarii sa-si contureze visul lor de viata si sa constientizeze potentialul lor. Au fost prezentate seminarii motivationale, lectii biblice, ateliere de indemanare si a fost explorata natura frumoasa din zona Vatra Dornei. Cu promisiunea de a excela, ne-am despartit cu gandul la tabara de la anul viitor si la visul devenirii noastre”, a declarat Domnul Ruben Atomei, voluntar ADRA Romania si Asistent Director Departamentul Tineret Biserica Adventista de Ziua a Saptea din zona Moldova si Bucovina.

„Sunt recunoscatoare lui Dumnezeu pentru aceasta oportunitate, ca si in acest an, sa aducem bucurie in viata a 25 de copii defavorizati, beneficiari ai proiectului ADRA ”Vreau la scoala!”. Sunt fericita pentru vremea foarte buna care am avut-o, pentru toti colaboratorii care ne-au sprijinit in acest proiect si ma rog ca Dumnezeu sa rasplateasca tuturor petnru investitia facuta in acesti copii. Imi doresc ca participantii la tabara sa ramana cu amintiri frumoase de la Vatra Dornei si sa-i ajute sa inteleaga ca isi pot realiza visul prin munca si perseverenta”, a declarat Doamna Gabriela Istrate, Asistent social si Coordonator proiecte ADRA in zona Moldova si Bucovina.

1Prezenta in tabara, Emilia Stavarache, beneficiara in cadrul proiectului ADRA ”Vreau la scoala!”, eleva in clasa a III a, din localitatea Parava, judetul Bacau, a declarat: „Pentru mine zilele petrecute la Vatra Dornei au fost de neuitat. In tabara mi-au placut foarte mult jocurile, activitatile si concursurile pe echipe, cantecelele si mancarea. In aceste zile mi-am facut multi prieteni noi. Nu voi uita niciodata plimbarea cu telescaunul si zborul cu tiroliana. Abia astept ca anul viitor sa iau premiul I ca sa pot participa la tabara.”

Proiectul ADRA ”Vreau la scoala!” doreste sa sustina copiii care au rezultate bune la invatatura, in ciuda faptului ca sunt permanent amenintati de abandon scolar. Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”VREAU LA SCOALA!”, pentru anul scolar 2016 – 2017, si sa se implice, o pot face prin:
• voluntariat,
• donatii materiale (in special rechizite, produse alimentare si de igiena, dar si imbracaminte),
• donatii financiare in conturile ADRA sau
• donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la scoala!”.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.