Acasă » Conectati nelimitat la viata impreuna cu ADRA la Congresul National de Tineret!

Conectati nelimitat la viata impreuna cu ADRA la Congresul National de Tineret!

Targu Mures 2

Vineri, 12 August 2016, Agentia Adventista de Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania in parteneriat cu Departamentul Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea a adus speranta si conditii mai bune de trai pentru mai multe familii, in cadrul Congresului National de Tineret desfasurat la Targu Mures cu titlul Conecteaza-te nelimitat la viata.

La periferia orasului Targu Mures, pe strada Barajului, locuiesc mai multe familii care, dupa ce au  fost date afara din blocul in care stateau in vederea renovarii si reabilitarii acestuia, au primit teren pentru ca sa poata sa isi construiasca adaposturi, dupa ce au existat mai multe mutari succesive.

Chiar daca cei mai multi dintre ei lucreaza cu ziua pentru a-si intretine familiile, veniturile obtinute sunt insuficiente pentru a acoperi nevoile de baza ale acestora. Conditiile de viata sunt grele si sunt nevoiti sa doarma si cate 12 persoane intr-o camera, iar in cele mai multe locuinte, atunci cand ploua, lucrurile se uda, apa infiltrandu-se prin acoperis.

Targu Mures 3

In cadrul proiectului ADRA Sprijin pentru fiecare, 9 dintre aceste familii au beneficiat de alimente, produse de igiena si haine, in cadrul proiectului social desfasurat la Congresului National de Tineret. O parte din tinerii prezenti la Congresul au decis ca pentru cateva ore sa aduca zambetul pe chipul a zeci de copii, prin darurile oferite si prin activitati educative. De asemenea, in cadrul proiectului, 3 familii au beneficiat de acoperirea cu tabla a locuintei lor, fiind sprijinite astfel incat sa aiba conditii mai bune de locuit.

Proiectul social ADRA ”Sprijin pentru fiecare” s-a realizat in parteneriat cu proiectul ”Picatura de viata”, o campanie de donare de sange organizata de Federatia AMiCUS Romania. Cu tichetele de masa pe care unii dintre cei care au donat sange le-au oferit organizatorilor, voluntarii ADRA au achizitionat alimente pentru 50 de copii si adulti de la periferia orasului Targu-Mures.

Impact 2016 Targu Mures a insumat peste 20 de proiecte diferite, de la actiuni educative pana la actiuni sociale si de ajutor. Din categoria proiectelor sociale mentionam pe cele in care ADRA Romania a avut rol principal: proiectul social ”Sprijin pentru fiecare”. Proiectul a avut in atentie peste 50 de copii din zona Targu Mures, prin activitati educative, oferirea de alimente, produse de igiena si acoperirea cu tabla a unor case. Activitatile au fost diverse si au fost mai mult decat numai ajutor material si hrana. Este un motiv de multumire la adresa lui Dumnezeu” a declarat Daniel Chirileanu, Director Departamentul Tineret in cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.

Targu Mures 7

Situatia lor este extrem de grava avand in vedere faptul ca zeci de minori traiesc in conditii inumane. Prima data cand i-am vizitat, am intalnit fete posomorate si triste. Dupa interventia rapida din data de 12 August 2016, cu ajutorul voluntarilor ADRA, fetele lor s-au schimbat si s-a vazut in ochii lor un licar de speranta. Vom incerca sa-i ajutam in continuare si avem nevoie de implicare a cat mai multe persoane, pentru ca doar impreuna putem schimba vieti” a declarat Reinhard Suciu, Asistent manager si Coordonator Proiecte ADRA in zona Transilvania de Sud.

Proiectul ”Sprijin pentru fiecare” este modalitatea prin care ADRA Romania imbunatateste conditiile de viata ale unui grup tinta de familii in dificultate prin oferirea de ajutor potrivit nevoilor specifice. ADRA Romania ajuta categoriile de persoane defavorizate! Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”Sprijin pentru fiecare!” si sa se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • prin donatii materiale (haine, alimente, materiale de constructii etc), dar si prin
  • donatii financiare in conturile ADRA sau
  • donand chiar acum direct pe site-ul ro/doneaza, pentru proiectul ”Sprijin pentru fiecare”.

ADRA Romania

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.