Acasă » Cel mai rapid om din lume a fost crescut intr-o casa adventista. Usain Bolt calatoreste avand intotdeauna Biblia la el

Cel mai rapid om din lume a fost crescut intr-o casa adventista. Usain Bolt calatoreste avand intotdeauna Biblia la el

CeLdfyoUIAAgDLE

Sprinterul jamaican Usain Bolt, considerat cel mai rapid om din lume, a fost crescut intr-o casa adventista de ziua a saptea si calatoreste intotdeauna avand o Biblie la el, a declarat un capelan adventist.

Bolt a castigat primul loc in proba de sprint – 100 de metri – la Rio de Janeiro, cu timpul de 9,81 secunde, devenind primul atlet care a castigat de trei ori consecutiv la Jocurile Olimpice. De asemenea, el are la activ si 11 titluri de campion mondial.

Cu toate ca Bolt nu este adventist, el discuta deseori de relatia sa din copilarie cu biserica, a declarat pastorul Richard Daily. Cand era copil Usain participa la serviciile divine tinute de Biserica Adventista de Ziua a Saptea Sherwood din Trelawny, Jamaica, scrie Adventist Review.

„A participat in aceasta biserica avand credinta in Dumnezeu si credinta lui a fost rasplatita. Aceasta experienta din copilarie nu l-a parasit niciodata pe Bolt si, chiar daca nu a devenit membru, el respecta invataturile si valorile bisericii”, a spus Ray Hougton, un prieten care se antreneaza cu Bolt.

De asemenea, Houghton a confirmat ca Bolt are o Biblie in valiza lui de fiecare data cand calatoreste in jurul lumii, inclusiv la Jocurile Olimpice de vara aflate in curs de desfasurare.

Mama sprinterului, Jennifer, este adventista si de multe ori calatoreste impreuna cu fiul ei atunci cand acesta concureaza. „Este o persoana onesta care, desi este mandra de fiul ei, nu ii ridica in slavi reputatia”, a adaugat Houghton.

In interviurile acordate de Bolt mass-mediei din Jamaica, el aminteste faptul ca mama sa a acordat o atentie deosebita dietei atunci cand era copil, evitand anumite alimente in conformitate cu convingerile adventiste care se bazeaza pe textele biblice, cum ar fi cele din Levitic 11.

Ziarul The Guardian din Marea Britanie a descris-o pe mama lui Bolt ca fiind o credincioasa adventista „buna si iertatoare”.

Biserica Adventista are o prezenta relativ ridicata in Jamaica, unde 280.000 de membri se inchina in 686 de biserici. Populatia totala a acestei tari din Caraibe numara circa 2, 7 milioane.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.