Ce se ascunde de fapt in spatele jocului Pokemon Go? Realitatea dureroasa care supune milioane de oameni (Video)

pokemonMulti dintre noi vedem si nu intelegem succesul monumental pe care jocul Pokemon Go il are la nivel mondial, cucerind aproape toate categoriile de varsta.

Mass-media internationala a „explodat”, relatand zilnic cum milioane de jucatori din toate tarile de pe glob, descarca aplicatia, apoi ies in strada pentru a cauta „monstrii”.

 

Cu toate acestea exista o categorie de oameni care sunt consternati de acest trend al zilelor noastre si nu pot accepta in nici un fel aceasta „distractie” nociva atat din punct de vedere fizic (sunt relatate numeroase accidente cauzate de vanatoarea monstrilor) si mai ales mental/spiritual.

Intr-o lume in care nu avem timp sa iesim din casa sau din birouri pentru a da „o mana de ajutor” celor nevoiasi, unii isi rezerva ore intregi cutreierand prin coclauri in cautare de pokemoni.

In general crestinii au adoptat o pozitie contrara acestui joc, stiind ca aceasta de fapt ne „fura timpul” si reprezinta o capcana vicioasa in care nu trebuie sa cadem.

Suntem uimiti insa de cat de usor omenirea poate fi sedusa de perspectiva acestui tip de „distractie”, fara sa gandeasca de ceea ce se ascunde in spatele ei.

Realitatea este ca, daca analizam lucrurile, putem vedea cat de usor se poate „controla” vointa umana, pur și simplu apeland de exemplu la cele mai recente „tendinte la moda”.

De asemenea, credem din pacate ca acest tip de joc se afla abia in faza incipienta. Succesul Pokemon Go va aduce cu siguranta dezvoltarea mai multor jocuri de acest gen.

Deoarece atentia oamenilor este centrata exclusiv pe depistarea monstrilor, jocul a cauzat nenumarate incidente soldate cu ranirea si chiar decesul celor care-l utilizeaza.

Au fost relatate in presa cazuri de oameni in special tineri care au fost accidentati, au suferit caderi de la inaltime, au fost loviti de tren sau chiar impuscati in aventura lor solitara pentru a gasi pokemoni.

Nu este nici un dubiu ca succesul acestui joc are o radacina, iar aceasta radacina este „golul” din oameni, care este umplut cu orice activitate considerata la moda. Vorbim despre oamenii care nu stiu ca au nevoie de Iisus Hristos, Domnul a carui prezenta umple orice gol si reprezinta un nesecat izvor de viata.

Omule, pretuieste timpul tau, nu-l irosi. Nu trebuie sa devii o prada usoara pentru lumea care face din tine un sclav docil.

Cauta-L pe Dumnezeu si Il vei gasi daca Il cauti din toata inima.

Autor: Dana Dobre

3 Comments

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.