Acasă » Exercitii pentru ziua parasirii

Exercitii pentru ziua parasirii

man-and-skyParasirea. O experimentam si o exersam tot mai des! Auzim formulari precum: l-a parasit pentru unul mai bogat, mai tanar…, parintii si-au lasat copiii si au plecat la lucru in strainatate, copiii si-au parasit parintii si s-au mutat in chirie odata cu majoratul, oamenii de afaceri si-au abandonat partenerii pentru ca si-au atins scopul, s-au vazut cu sacii plini.

Unii parasesc biserica din te miri ce motive copilaresti, altii isi schimba religia pentru ca nu le mai convine de preot sau de pastor…, multi slujitori ies din lucrare pentru ca se simt deprimati… si lista poate continua cu exemplele dumneavoastra.

Abandonarea temporara de aici este un exercitiu pentru abandonarea finala! Toti vom parasi si vom fi parasiti la un moment dat!

Cu siguranta, te-ai simtit macar o data singur si lipsit de sprijin. Iti reamintesc, nu esti singurul! L-au trait si altii inaintea ta. Abandonat s-a simtit si Mantuitorul cand a strigat: „Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit?” Apostolul Pavel a avut un sentiment asemanator: „La intaiul meu raspuns de aparare, nimeni n-a fost cu mine, ci toti m-au parasit. Sa nu li se tina in socoteala lucrul acesta!” (2Timotei 4:16)

Sigur, daca te regasesti in postura celor parasiti, inseamna ca esti pe drumul normal. Sentimentul parasirii, al abandonarii in neant, al tradarii, al neincrederii in semenii care te-au fript este tot mai accentuat si nu ocoleste pe nimeni. Au fost oameni alaturi de care ai inceput bine, dar s-a frant ceva, undeva, si totul s-a prabusit.

Prieteni, frati, apropiati de mare incredere ti-au intors spatele si esti dezamagit. Te intrebi: cum de este posibil? Reaminteste-ti ca omul este schimbator, toti suntem intr-un proces de schimbare, ne invartim dupa soarele interesului nostru. Daca ne convine, pasim in rand cu ceilalti, daca nu, mergem pe drumul nostru! „Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul!”, spune Ieremia.

Cand copiii pleaca din cuibul lor, dupa 20 de ani de stat in el, inseamna o rupere, o parasire – sa se inteleaga, nu abandonare! Termina o etapa din scoala, parasesc ceva si merg in alta directie. Asa penduleaza viata! Oamenii isi schimba colegii, locurile de munca, schimba tari, orase, apartamente, prieteni si viata este intr-o permanenta modificare!

In sala de operatie intri singur, parasit, si poti iesi in coma, ametit sau mort! Aproape exersezi parasirea definitiva. Te apropii incet, incet de parasirea finala. Exista o parasire inevitabila, chiar daca nu ne place sa auzim asta. Tu ii vei parasi pe toti si toti te vor parasi, atunci, pe tine!

Moartea! Parasirea finala! La zilele de priveghiu vor veni si prietenii tai, poate si cei falsi, vor aduce o coroana, vor transmite condoleante familiei tale inghetate de durere, vor strecura un plic in poseta sotiei, ca sustinere, vor da mana cu ei si se vor aseza pe banca, numarand minutele pana la final.

Vei fi dus la groapa si te vor mai insoti cativa, vor curge multe lacrimi, va fi ultima calatorie a ta, insotita de prieteni si apropiati, de neamuri si vecini. Insa, atunci va fi momentul parasirii finale! Tu ii vei parasi si multi te vor plange, dar si ei iti vor parasi ultimele ramasite trupesti! Vor pleca acasa, la treburile lor, nu vor sta cu tine in mormant.

Te vor vizita din cand in cand, mai des la inceput, dar apoi tot mai rar…, asta e realitatea! Fiecare isi va relua cursul intrerupt al vietii si vei fi pastrat doar in inimile celor din familia ta, o vreme, si incet, incet se sterg suferintele si ranile se vindeca. Vei fi lasat in seama colegilor de locuinta.

Insa, vreau sa stii un singur lucru: Cineva nu te va parasi niciodata! El va fi cu tine cand vei trece pragul mortii! El te va prelua dincolo de aceasta poarta intunecoasa! El se va ocupa de tine! Nu te va parasi niciodata! Aceasta conteaza! Aceasta este mangaierea noastra!

Aceasta este cea mai mare si buna veste primita aici, pe pamant, cand ma pregatesc de parasirea tuturor celor pamantesti, sperand, in acelasi timp, la reintalnirea cu cei dragi, dincolo!

Priveste realist la viata si nu te mai lasa surprins de despartire! El este cu tine aici si in vesnicie! E tot ce conteaza! Cauta sa traiesti impreuna cu Mantuitorul Iisus Hristos, singurul care te poate insoti prin poarta mortii!

Fii pregatit pentru ziua parasirii pamantului, dar si de marea intalnire cu toti cei plecati inaintea noastra! Si straduieste-te ca parasirea de cei dragi sa fie temporara, nu definitiva!

Pastor Sorin Dumitru Cigher

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.