ADRA Romania este alaturi de familia Covataru

ADRA Romania este alaturi de familia Covataru

fam CovataruNicoleta Gianina Covataru are 38 ani si locuieste in comuna Udesti, judetul Suceava. Dumneaei are 5 copii, dintre care trei minori, cu varste cuprinse intre 7 – 12 ani. Desi a fost o victima a violentei in familie, dragostea pentru copiii ei si dorinta de a le oferi tot ceea ce poate ii ofera motivatia sa lupte in fiecare zi, crescandu-si singura copiii.

In luna septembrie 2016, familia Covataru este obligata sa paraseasca imobilul in care se adaposteste, in prezent. Gianina ingrijea de imobilul in care locuia fiind remunerata lunar cu suma de 600 lei, insa proprietatea a fost vanduta si se doreste eliberarea rapida pentru noul proprietar.

Aceasta mama se zbate pentru familia ei facand primii pasi in constructia unei case. A primit un teren de la primarie pe care a inceput constructia unei case, turnand fundatia si cumparand materiale de constructie. A investit tot ceea ce a avut in zidurile casei, dar nu mai detine resurse sa inainteze si sa finalizeze casa.

In urma evaluarii, Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania a decis sa-si asume aceasta responsabilitate si sa intervina in acest caz, ajutand la finalizarea strictului necesar, in parteneriat cu Primaria Udesti, in cadrul proiectului ADRA „In sfarsit, acasa!”.

Proiectul este coordonat de catre Florin Rascu, pastor si voluntar ADRA si de catre Gabriela Istrate, asistent social si coordonator proiecte ADRA in zona Moldova si Bucovina.

Spiritul de sacrificiu si unitatea sunt prezente in familia Covataru. Fiul cel mare al familiei, Claudiu (21 ani) a renuntat sa urmeze o facultate pentru a-si sustine familia prin munca si a-l ajuta astfel si pe fratele sau Andrei (18 ani) sa-si indeplineasca visul de a deveni marinar.

Lucrarile gospodaresti au fost preluate de Matias, de doar 12 ani. Pana nu demult, familia avea 2 vacute, dar una dintre acestea a fost donata unei alte familii cu 4 copii mici pentru a avea si ei hrana zilnica.

Gianina Covataru este o luptatoare. Este o femeie care, desi s-a confruntat cu multe greutati in viata, isi iubeste copiii extraordinar de mult si lupta pentru binele lor. Sunt convinsa ca Dumnezeu ne va ajuta sa-i fim alaturi si asteptam la ADRA Romania oameni cu suflet (voluntari, sponsori, donatori) care sa ne ajute sa implinim visul acestei mame de a avea o casa. Este un proiect urgent deoarece in luna septembrie, Gianina trebuie sa paraseasca vechiul domiciliu. Ma rog la Dumnezeu ca luna septembrie sa o gaseasca, alaturi de copiii ei, in noua casa” a declarat Gabriela Istrate.
casaCea mai mare dorinta a mea este sa avem o casa impreuna si s-o vad pe mama fericita” a spus Matias Covataru, 12 ani.

Proiectul „In sfarsit, acasa!” este modalitatea prin care ADRA Romania se implica in sustinerea familiilor numeroase, construind locuinte familiale, pentru cei care traiesc in conditii grele, dar avand dorinta de a muncii. Inca de la infiintare, in fiecare an, ADRA identifica si sprijina persoane cu familii numeroase care nu au un spatiu optim de locuit, prin construirea de locuinte si oferirea de asistenta competenta.

Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale, iar finantarea vine atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizeaza cu ajutorul voluntarilor din tara si din strainatate.

ADRA Romania promoveaza un viitor mai bun! Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”In sfarsit, acasa!” si sa se implice, o pot face prin:

– voluntariat,
– prin donatii materiale (in special materiale de constructii, mobilier, tamplarie), dar si prin
– donatii financiare in conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului) sau
– donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”In sfarsit, acasa!”.

Puteti viziona emisiunea ”Din toata inima!” despre familia Covataru, difuzata la Speranta TV, in data de 16.07.2016, accesand Link-ul 

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.