Casa ADRA primeste acreditare de functionare pentru 5 ani!

Casa ADRA primeste acreditare de functionare pentru 5 ani!

Foto Ministerul Muncii

In luna iulie 2016, Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania a primit acreditarea pentru o perioada de 5 ani pentru serviciul social ”Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei in Familie – Casa ADRA”.

Decizia de acordare a acreditarii a fost realizata de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, in urma evaluarii documentatiei depuse si a vizitelor de verificare la fata locului. Centrul este acreditat pana pe data de 30.12.2020 cu respectarea Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale, cu modificarile ulterioare.

In perioada celor 7 ani de la infiintare, peste 1500 de victime ale violentei in familiei au fost asistate de catre ADRA Romania, dintre care peste 500 de persoane au primit gazduire la ”Casa ADRA”, femei, care impreuna cu copiii lor, isi cauta dreptul la o viata fara violenta si fara abuzuri.

Acreditarea Casei ADRA a fost o activitate intensa ce s-a desfasurat pe o perioada de mai multe luni, proces ce a implicat toate departamentele ADRA. Faptul ca acum Casa ADRA a primit acreditare pe o perioada maxima de 5 ani dovedeste eficienta, profesionalism si standarde inalte intalnite la echipa de la Casa ADRA, indicatori pe care trebuie sa ii pastram. Perioada aceasta a fost o perioada foarte asteptata de ADRA Romania si ne bucuram de faptul ca asteptarea a fost rasplatita cu succes maxim” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA Romania.

ADRA  a facut un pas important aliniindu-se la noua legislatie din domeniul asistentei sociale, in special la cea privind acreditarea serviciilor sociale. In urma unei evaluari de cateva luni, Casa ADRA a primit licenta de functionare pe o perioada de cinci ani. Este o frumoasa realizare si ne bucuram ca ne sunt recunoscute eforturile depuse in vederea reintegrarii victimelor violentei in familie” a declarat Valentina Sturzu – Cozorici, Manager Proiect ADRA Romania.

In anul 2014, peste 130 000 de femei au apelat la serviciul de urgenta 112, din cauza ”tratamentului” primit din partea partenerilor, dintre care doar 12 000 au recunoscut abuzul si l-au denuntat. In fiecare an peste 200 de femei sunt ucise de catre partenerii lor, si de cele mai multe ori, conform acelorasi statistici, in fata copiilor.

Desi cifrele sunt inspaimantatoare, evaluarile sunt departe de adevar, si asta pentru ca multe dintre victimele violentei in familie aleg sa taca, sa nu apeleze la un specialist si sa nu denunte abuzul primit, dintr-o nestiuta neputinta sau poate doar de frica – frica de noi represalii, frica de oprobriul public, neincrederea intr-un sistem care sa le apere. De aici se naste nevoia unei mai bune si intense promovari impotriva solutiilor legale, a unui suport psihologic, juridic si profesional constant si usor de accesat pentru toate victimele abuzurilor.

Incepand cu anul 2009, ADRA Romania conduce ”Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei in Familie – Casa ADRA”, in care persoane ca cele din experienta descrisa, pornesc pe un nou drum. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea sociala a victimelor violentei in familie prin adapost, consiliere sociala, consiliere psihologica, asistenta medicala de urgenta, hrana si indrumare catre un jurist. Vietile beneficiarelor gazduite in centru au fost schimbate pentru ca au cunoscut un alt fel de a trai: fara violenta fizica, verbala, economica, psihica, sexuala si religioasa, bazandu-se pe valori spirituale si cultivand obiceiuri sanatoase in alimentatie, exercitiu fizic, instruire si recreere.

Poti face o schimbare chiar azi!

Fii alaturi de ADRA Romania si investeste in lupta impotriva violentei in familie! Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”Casa ADRA” si sa se implice o pot face prin:

  • donatii materiale (in special produse de igiena, medicamente, dar si imbracaminte si incaltaminte), dar si prin
  • donatii financiare in conturile ADRA sau
  • donand chiar acum direct pe site-ul http://adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.

Schimba o viata si vei schimba lumea!

ADRA Romania

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.