Mii de evanghelici si catolici uniti intr-un eveniment intens mediatizat, care a starnit controverse (Video)

Mii de evanghelici si catolici uniti intr-un eveniment intens mediatizat, care a starnit controverse (Video)

togheterPentru multi evanghelici acest lucru poate parea ciudat si lipsit de sens. Mai ales pentru cei care au parasit Biserica Catolica in cautarea unei „schimbari”.

De la Martin Luther pana in zilele noastre, exista nenumarati crestini care au parasit Biserica Catolica, nefiind de acord cu dogmele ei care nu se fundamenteaza pe adevarul sustinut de Scripturi.

Realitatea este ca, in Statele Unite, in acest weekend au fost impreuna mii de evanghelici si catolici, in special tineri, care „s-au alaturat pentru a se ruga lui Dumnezeu pentru o transformare a natiunii.

La evenimentul numit „Togheter (Impreuna)”, au participat peste 40 de lideri ai bisericilor si cantareti cunoscuti si si-au anuntat participarea reprezentanti a peste 1000 de biserici din SUA, conform site-ului prnewswire.com.

De asemenea, a fost prezentat in timpul evenimentului un video in care Papa Francisc, liderul Bisericii Catolice, s-a adresat multimii, relateaza Actualidad Cristiana.

Noi credem cu adevarat ca exista o mare dorinta de a ne intalni. Mai sunt unele mici lucruri cu care nu suntem de acord, dar ne putem uni in jurul ideii de speranta in Iisus”, a declarat Nick Hall fondatorul PULSE.

PULSE este o miscare care promoveaza rugaciunea si evanghelizarea, avand drept misiune „intarirea Bisericii si trezirea/redesteptarea/modelarea culturii la realitatea Lui Iisus”.

Nick a declarat pentru Washington Post. „Sunt momente cand poporul lui Dumnezeu se aduna, iar Dumnezeu face ceva care poate vindeca, schimba, defini generatii”.

Vizionati aici integral controversatul eveniment „Together – 2016”

Cantaretul crestin Matt Maher, care se identifica pe sine ca un catolic, a spus multimii: „Daca vom canta aceleasi cantece impreuna, atunci nu putem tipa”. El a subliniat totodata ca este convins ca vocatia sa este aceea „de a lucra pentru unificarea crestinilor”.

Potrivit site-ului Christian News, Nick Hall a promovat evenimentul ecumenic pe retelele sociale inca din data de 21 iunie, ceea ce a provocat o mare controversa. Comentariile nu au intarziat sa apara:

Ei bine, eu nu cred in unificarea crestinilor”, a scris un comentator pe nume Alberto. „Imi pare rau, dar acest lucru este o alegere proasta.

Crestinii si profetii falsi isi vor strange mainile si se vor uni la acest eveniment. Acest lucru se intampla in fata ochilor nostri. Nu vom tacea!” a comentat Kenny…

Evenimentul s-a incheiat cu cinci ore mai devreme decat era programat, din cauza temperaturii ridicate care a provocat deshidratarea unui numar mare de participanti.

This Post Has One Comment

  1. Andrei

    Catastrofa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.