ADRA inaugureaza „Casuta Sperantei” – Un proiect pentru copii cu afectiuni respiratorii!

ADRA inaugureaza „Casuta Sperantei” – Un proiect pentru copii cu afectiuni respiratorii!

1Luni, 27 Iunie 2016, a avut loc in Orasul Slanic, Judetul Prahova, inaugurarea Centrului de Primire in Regim Gratuit pentru Copii cu Afectiuni Respiratorii – ”Casuta Sperantei”, un proiect al Asociatiei ”Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania” in domeniul ”Educatie si Sanatate de Baza”, in parteneriat cu Biserica Adventista de Ziua a Saptea.

Obiectivul proiectului ADRA ”Casuta Sperantei” este ajutorarea copiilor cu afectiuni respiratorii care provin din familii defavorizate prin imbunatatirea starii de sanatate. Pentru ca accesul la binecunoscutele obiective naturale de tratament din apropiere sa se realizeze mai usor (salina, grotele, lacurile si baile cu namol si sare si muntii de sare) si pentru a putea beneficia de avantajele unui tratament cu aerosoli, in cadrul Centrului ”Casuta Sperantei” se ofera cazare gratuita in regim de autogospodarire pentru copiii cu varste cuprinse intre 3-15 ani care sufera de afectiuni respiratorii si insotitorii lor.

Pentru ca dorim sa investim in ceea ce are viitor, majoritatea proiectelor de la ADRA sunt destinate copiilor. In cazul de fata, in proiectul ”Casuta Sperantei”, ne-am dat seama de faptul ca exista o proportie semnificativa de copii in Romania cu afectiuni respiratorii si, prin acest Centru, venim in intampinarea nevoilor de tratament pentru familiile defavorizate cu astfel de copii. Cu ajutorul sponsorilor, partenerilor si voluntarilor, cu bucurie, ADRA Romania inaugureaza acest proiect. Dorim, si prin acest proiect, sa continuam sa oferim speranta celor ce au atata nevoie de ea” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA Romania.
2Aceasta casuta este in curtea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din localitatea Slanic si practic, zeci de ani aceasta a facut parte din viata comunitatii locale. In acest imobil a locuit familia binecunoscutului pastor Adrian Bocaneanu. Dumnealui a copilarit in aceasta casuta si in curtea aceasta. Pe parcursul timpului proprietarii au imbatranit, iar casa nefiind locuita a intrat in administrarea Bisericii. Dupa un timp, la initiativa credinciosilor de aici, imobilul a fost amenajat ca sa devina o casuta a sperantei. Fie ca aceasta Casuta a Sperantei sa stea la baza restabilirii sanatatii trupesti a multor copii, ca acestia sa se poate orienta catre lucrurile mai importante si vesnice, sa-L puna pe Dumnezeu pe primul plan in viata lor” a declarat Gabriel Isvan, Director Comunicare Biserica Adventista de ziua a Saptea din Zona Muntenia si Dobrogea.

Atunci cand lucrezi la un astfel de proiect, descoperi doua caracteristici importante pe care le intalnesti in viata Mantuitorului Isus Hristos, respectiv: speranta si dragostea. Gasesc in proiectul ”Casuta Sperantei” impletindu-se si iubirea pentru semeni si speranta, pentru ca cele doua caracteristici sunt legate: acolo unde este iubire, este si speranta” a declarat Danut Jercan, voluntar ADRA Romania si pastor in Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Slanic.

In realizarea proiectului ”Casuta Sperantei”, sunt fericit sa spun ca s-au implicat foarte multe persoane, chiar s-a implicat intreaga comunitate de membri din Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Slanic. Acestia au contribuit financiar si au lucrat efectiv la renovarea casei. Cred ca acest proiect vorbeste de unitatea bisericii pentru ca a reusit sa uneasca intreaga comunitate in finalizarea acestui proiect prin implicare totala spre binele oamenilor indiferent de convingerile lor religioase” a declarat Cosmin Neacsu, voluntar ADRA Romania si pastor in Biserica Adventista de Ziua a Saptea.

Chiar daca a fost o provocare, am reusit sa respectam cu bine, termenul de inaugurare propus initial. Pe langa zecile de voluntari si sponsori implicati carora le multumim, ADRA Romania a contribuit cu finantarea materialelor de constructie pentru finisajele usoare si astfel, beneficiarii proiectului ”Casuta Sperantei” pot avea acces la cazare gratuita in sistem de autogospodarire. ADRA promoveaza initiativele in domeniul sanatatii si are in atentie sanatatea beneficiarilor” a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA Romania.

Capacitatea Centrului este de 6 locuri (3 copii si 3 adulti insotitori). Seriile de cazare se vor desfasura dupa urmatorul grafic:
• Seria I: 27 iunie – 10 iulie
• Seria II: 11 iulie – 24 iulie
• Seria III: 25 iulie – 7 august
• Seria IV: 8 august – 21 august
• Seria V: 22 august – 4 septembrie
• Seria VI: 5 septembrie – 18 septembrie

Inscrierile se fac prin transmiterea in format electronic a documentelor mai jos mentionate, la adresa de e-mail office@adra.ro, cu cel putin 7 zile inainte de inceperea perioadei pentru care s-a optat, iar raspunsul organizatiei va fi dat cu aproximativ 5 zile inainte de inceperea seriei respective. Primirea beneficiarilor in centru se va face incepand cu ziua de luni, ora 12:00 a fiecarei serii, iar eliberarea camerelor se face in ziua de duminica de la finalul fiecarei serii, pana la ora 12:00.

Documente necesare inscrierii:
• cerere de admitere (descarca AICI);
• recomandare specifica de la medicul specialist;
• documente de identificare atat pentru insotitorul adult, cat si pentru copil (carte de identitate si certificate de nastere).

Pentru alte detalii, puteti accesa link-ul sau ne puteti contacta la adresa de e-mail office@adra.ro sau la telefon 021 25 25 117, in fiecare zi, de Luni pana Vineri, in intervalul orar 08:30 – 16:30.

ADRA Romania investeste intr-un viitor mai bun!

Puteti sustine copii cu afectiuni respiratorii prin donatii pentru cheltuieli cu transportul, masa sau abonamentul la salina pentru un copil in cadrul acestui proiect. Cei care doresc sa se alature echipei

ADRA Romania in proiectul ”Casuta Sperantei!” si sa se implice, o pot face prin:
• donatii financiare in conturile ADRA (cu precizarea denumirii proiectului) sau
• donand chiar acum direct pe pagina donatii, pentru proiectul ”Casuta Sperantei”.

Puteti viziona emisiunea ”Din toata inima!” despre proiectul ”Casuta Sperantei”, difuzata la Speranta TV, in data de 08.07.2016, accesand urmatorul link

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.