ADRA Romania se implica in continuare: Vesti bune de la Barlad!

ADRA Romania se implica in continuare: Vesti bune de la Barlad!

1Miercuri, 22 Iunie 2016, a avut loc inaugurarea casei familiei Plesu, din localitatea Barlad, Judetul Vaslui, construita de catre Asociatia ”Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania” in parteneriat cu Primaria orasului Barlad, in cadrul proiectului ADRA „In sfarsit, acasa!”, la eveniment fiind invitati reprezentanti ai institutiilor publice, reprezentanti media, finantatori si voluntari.

Ionut Plesu are 29 de ani, locuieste in orasul Barlad, judetul Vaslui, este diagnosticat cu parapareza spastica de la varsta de 6 luni si se deplaseaza cu greu doar in genunchi si aceasta ca urmare a unei perioade grele de recuperare medicala sustinuta. Impreuna cu sotia sa, Maria Magdalena, fetita lor si mama sa, locuiesc la etajul 4 al unui imobil fara lift.

Accesul in apartament se face cu dificultate: Ionut urca scarile in fiecare zi in genunchi, iar pe sotia sa trebuie sa o ajute 3 persoane pentru a iesi afara din bloc, aceasta fiind imobilizata intr-un scaun cu rotile. Impreuna au o fetita de 8 luni, Maria Felicia, careia doresc sa ii ofere tot ceea ce pot ei mai bun. Visul de a avea propria casa il motiveaza si ii da imboldul necesar sa lupte zi de zi pentru familia lui.

”Am venit azi, in primul rand pentru familia Plesu. Pentru dansii este o zi cu adevarat speciala. Le admir vointa si dorinta de a-si intemeia o familie. Le doresc multa sanatate” a declarat Doamna Munteanu Alina, Primar al Comunei Grivita, judetul Vaslui.

Realizarile pe care le vad sunt deosebite si cand oamenii pun mana de la mana si suflet de la suflet, se pot infaptui lucruri frumoase si benefice pentru cei care sunt in situatii limita. Pe mai departe, primaria Barlad se va implica in astfel de proiecte. Multumesc ADRA Romania si tuturor colaboratorilor” a declarat Dorin Apostu, viceprimar al orasului Barlad, judetul Vaslui.

ADRA Romania a avut colaboratori de nadejde in aceasta zona, iar acest caz a fost unul impresionant. 70 de voluntari si 40 de sponsori si-au dat mana pentru ca impreuna sa-l ajute pe Ionut sa-si indeplineasca visul – acela de a avea o casa. In toate locurile unde am ajuns in tara, oamenii cunosc povestea familiei Plesu si faptul ca exista zeci de oameni, voluntari si sponsori, care sprijina acest caz, aducand o schimbare in viata acestei familii si in societate” a declarat Robert Georgescu, director executiv ADRA Romania.

Prezent la eveniment, Florin Istrate, presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din zona Moldova si Bucovina a declarat: ”Este o zi de neuitat, o zi speciala pentru ca astazi s-a inaugurat o noua casa ADRA pentru o familie aflata intr-o situatie speciala – familia Plesu. Atunci cand Dumnezeu vrea sa implineasca o rugaciune, gaseste si oamenii potriviti. Am apreciat mult oamenii care au sustinut si au sprijinit acest proiect si intr-un timp atat de scurt s-a construit o casuta atat de frumoasa. Cand oamenii Il iubesc pe Dumnezeu sunt plini de compasiune si sunt, cu adevarat, mesageri ai sperantei, iar in urma lor ramane o dara de lumina, de iubire si multa binecuvantare.
2Principala motivatie de a ma implica in acest caz este faptul ca sunt sanatos, am copii sanatosi, dar aceasta familie nu se poate bucura de aceasta binecuvantare pe care noi o avem. Sunt fericit pentru indeplinirea acestui obiectiv si multumesc Bunului Dumnezeu pentru ajutorul de pana acum. El sa rasplateasca tuturor” a declarat Willy Cotruta, voluntar ADRA Romania si pastor in Biserica Adventista de Ziua a Saptea din Barlad.

Multumesc lui Dumnezeu pentru ajutorul pe care ni L-a oferit in acest proiect si de asemenea, multumesc celor care s-au implicat, atat sponsori, cat si voluntari. O multumire speciala as dori sa adresez corului Barbatesc de la Moisei. Ma bucur pentru Ionut si familia lui si pentru faptul ca visul lor a devenit realitate.

Cu siguranta vor avea puterea sa mearga mai departe in viata, cu un zambet pe chip pentru faptul ca Dumnezeu a ascultat rugaciunile lor si au posibilitatea da se bucure de aceasta casuta. Aceasta casa este un dar primit de la Dumnezeu si sunt fericita ca si noi, ADRA Romania, am putut sa fim alaturi de Ionut in realizarea acestui vis” a declarat Gabriela Istrate, asistent social si coordonator proiecte ADRA in zona Moldova si Bucovina.

Proiectul „In sfarsit, acasa!” este modalitatea prin care ADRA Romania se implica in sustinerea familiilor numeroase, construind locuinte familiale, pentru cei care traiesc in conditii grele, dar avand dorinta de a muncii.

Inca de la infiintare, in fiecare an, ADRA identifica si sprijina persoane cu familii numeroase care nu au un spatiu optim de locuit, prin construirea de locuinte si oferirea de asistenta competenta. Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale, iar finantarea vine atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizeaza cu ajutorul voluntarilor din tara si din strainatate.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.