Acasă » Fii si tu alaturi de Alin, inainte de iarna, in proiectul ”In sfarsit, acasa!”

Fii si tu alaturi de Alin, inainte de iarna, in proiectul ”In sfarsit, acasa!”

1Alin George Patape, din Afumati, judetul Ilfov, de cand s-a nascut, ochii lui au distins doar umbre. Nu a vazut frumusetea unei flori, nici culorile minunate ale curcubeului si nici chipul mamei sale.

Pe langa problemele de sanatate ale lui Alin, situatia financiara si conditiile de trai sunt foarte precare in familia sa. Mama si fiul locuiesc, de mai bine de 14 ani, intr-un spatiu care era folosit ca grajd in trecut. In spatiul locuit, si-au amenajat 2 camere. Structura cladirii nu este foarte buna: tavanul poate sa cada oricand, iar atunci cand ploua sunt inundati.

Mama este nevoita zilnic sa aduca de departe apa pentru baut si pentru a se spala, de cele mai multe ori o ajuta si Alin. Cu toate ca locuiesc in conditii precare, Alin este bun la invatatura. Pentru el, scoala este a doua lui casa: are parte de caldura in timpul de iarna, activitati, iar profesorii il incurajeaza si ii sunt aproape.

Alin are o memorie foarte buna, retine cu multa usurinta continutul predat, cuvintele, atat la orele mele, cat si la celelalte materii” a declarat Bogdan Petrescu, profesor de limba engleza la Scoala Speciala pentru Deficienti de vedere.

In fiecare an, Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA Romania construieste case in cadrul proiectului ”In sfarsit. acasa!” pentru familiile defavorizate, contribuind la imbunatatirea conditiilor de viata ale acestora.

An de an, in colaborare cu autoritatiile locale sunt selectate familii, care sunt sprijinite pentru a avea un viitor mai bun si un mediu adecvat cresterii si educarii copiilor familiilor beneficiare.
2In anul 2015, Alin si mama sa s-au numarat printre beneficiarii proiectului ”In sfarsit, acasa!”. Autoritatiile locale au realizat demersurile necesare in vederea ajutorarii acestei familii alocandu-se o suprafata de teren necesara pentru constructia casei.

Monica Porav, mama lui Alin, a facut sacrificii mari pentru a implini visul lui Alin ca iarna aceasta sa stea la caldura si intr-un loc sigur. Fundatia casei a fost turnata din banii obtinuti de mama prin accesarea unui credit bancar pe care il restituie lunar din pensia de insotitor. De asemenea, voluntarii ADRA Romania s-au mobilizat, incepandu-se constructia unei cladiri noi.

Principiul biblic care spune ca este mai ferice sa dai decat sa primesti este adevarat. Ma simt implinit cand cand vad oamenii sau copiii care au nevoie de ajutor, ca sunt ajutati” a declarat Cornel Dobre, pastor si voluntar ADRA Romania

Suntem impresionati de oamenii care stau in conditii deplorabile, comparand cu conditiile pe care le avem noi. Rostul nostru este sa ajutam pe altii. Daca am primit, sa dam si altora” a declarat Titi Parvan, pastor si voluntar ADRA Romania

ADRA Romania promoveaza un viitor mai bun. Impreuna il putem ajuta pe Alin sa se mute, in aceasta toamna, in noua casa pentru ca iarna sa aiba caldura si un adapost sigur!

Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”In sfarsit, acasa!” si sa se implice, o pot face:
• prin voluntariat;
• prin donatii financiare in conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului);
• prin donatii materiale (in special materiale de constructii, usi, obiecte sanitare), dar si
• donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”In sfarsit, acasa!”.

Puteti viziona editia din cadrul emisiunii ”Din toata inima!” despre Alin, care a fost difuzata la Speranta TV, in data de 25.06.2016, AICI

Schimba o viata si vei schimba lumea!

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.