ADRA – un sfert de secol pentru Romania!

ADRA – un sfert de secol pentru Romania!

1Sambata, 18 Iunie 2016, ”Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania” impreuna cu Corul ”The Royal Singers” au organizat concertul aniversar si umanitar ”Zambete pe portativ” in aula capelei Institutului Teologic Adventist din Cernica, judetul Ilfov.

Acorduri nobile ale muzicii clasice si religioase au fost interpretate cu maiestrie de violoncelistul Andrei Ionita, student la Berlin (castigator al Concursului International Ceaikovsky – Rusia, Editia 2015), Corurile de copii Cantassimo & Celest Harmony, Corul The Royal Kids, Corul The Royal Singers, solista Aldana Cazacu, Orchestra Pro Nobile si pianistul George Natsis, corurile fiind coordonate de dirijorii: Simida Gherghe, Hermina Marin si Albert Codreanu.

In cadrul evenimentului, moderat de catre Marius Creta, redactor ”Speranta TV”, a fost prezentat un caz umanitar, emotionant si urgent: Alina Neculcia, din Comuna Parava, judetul Bacau, o mama care a suferit mai multe abuzuri din partea sotului, atat ea cat si cei 3 copii minori. De mai multi ani, Alina este victima violentei domestice, insa in ultima perioada situatia a devenit extrem de critica si nesigura, atat pentru viata ei, cat si a celor 3 copilasi pe care ii are in grija. In colaborare cu Primaria Comunei Parava, ADRA Romania doreste sa se implice in asigurarea conditiilor de viata corespunzatoare pentru Alina si cei trei copii.
2Participantii prezenti la eveniment s-au bucurat de muzica de calitate si au avut posibilitatea sa contribuie la crearea unui conditii de siguranta pentru cazul umanitar prezentat. Multumita generozitatii participantilor la eveniment, in cadrul concertului a fost stransa suma de 11.723 RON. Fondurile stranse in urma concertului umanitar si aniversar vor fi destinate constructiei unei case pentru Alina si cei 3 copii in cadrul proiectului ADRA ”In sfarsit, acasa!”.

La peste 25 de ani de activitate, sub motoul ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”, ADRA Romania aduce bucurie si speranta in vietile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor si a demnitatii umane. Conform informatiilor primite de la directorii din perioada 1990 – 2015, respectiv: Ion Buciuman, Viorel Dima, Emil Jigau, Cornel Roman, Sorin Goleanu si Robert Georgescu, timp de 25 ani, au fost realizate 871 de proiecte, cu ajutorul a 5.213 de sponsori, 5.654 parteneri si 89.441 voluntari, aducand schimbare in vietile a 1.019.530 de beneficiari cu un buget de 41.270.301 lei, toate acestea conduse de catre 1 Dumnezeu care a mers inaintea noastra si ne-a inchis sau deschis drumurile” a declarat Stefan Tomoiaga, presedinte ADRA Romania.

M-am simtit extraordinar la acest concert, alaturi de muzicieni minunati! Atmosfera creata nu se poate descrie in cuvinte! Parca am fost intr-un colt de cer. Cu totii am cantat cu inimile incarcate de bucurie, cu o motivatie sincera si cu dragoste pentru oameni si Dumnezeu. L-am invitat pe tanarul violoncelist Andrei Ionita pentru a-i arata cat de mult il pretuim si il indragim pentru tot ceea ce reuseste prin talentul sau. Multumesc tuturor muzicienilor implicati! Misiunea noastra este sa-i facem pe oameni fericiti si sa-i aducem slava lui Dumnezeu printr-o muzica vie, dar si solemna in acelasi timp. Suntem cu atat mai mult impliniti datorita faptului ca evenimentul „Zambete pe Portativ” a avut o cauza umanitara. Vom sustine intotdeauna semenii cu probleme. Felicitam ADRA Romania pentru cei peste 25 de activitate in slujba oamenilor si dorim tuturor cat mai multe binecuvantari din partea lui Dumnezeu” a declarat Albert Codreanu, dirijor al Corului ”The Royal Singers”.
3A fost o bucurie pentru noi sa participam la acest eveniment. Copiii din cele doua coruri au fost mereu alaturi de copilasii, in situatii dificile. Ne bucuram ca si de aceasta data, am putut sa intindem o mana de ajutor. Copiii au cantat cu mult entuziasm, gandindu-se ca prin muzica interpretata, vor aduce sprijinul lor in sustinerea cauzei umanitare prezentate” a declarat Simida Gherghe, Dirijor al corurilor de copii Cantassimo – Bacau si Celest Harmony – Matca.

Proiectul „In sfarsit, acasa!” este modalitatea prin care ADRA Romania se implica in sustinerea familiilor numeroase construind locuinte familiale pentru cei care traiesc in conditii grele, dar avand dorinta de a muncii. Inca de la infiintare, in fiecare an, ADRA identifica si sprijina persoane cu familii numeroase care nu au un spatiu optim de locuit prin construirea de locuinte si oferirea de asistenta competenta. Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale, iar finantarea vine atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizeaza cu ajutorul voluntarilor din tara si din strainatate.

Va asteptam sa fiti alaturi de Alina! Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”In sfarsit, acasa!” si sa se implice, o pot face prin:
• voluntariat,
• donatii financiare in conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului), dar si prin
• donatii materiale (in special materiale de constructii) sau
• donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”In sfarsit, acasa!”

Infiintata in 1990, Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania, a pastrat filozofia de ajutorare neconditionata in cadrul activitatilor desfasurate in proiectele sale. ADRA Romania urmareste imbunatatirea calitatii vietii pentru cei in nevoie si investeste in potentialul oamenilor, prin initiative de dezvoltare comunitara, axandu-se pe cinci directii principale: asistarea categoriilor sociale defavorizate, asistarea victimelor dezastrelor naturale, sanatate primara, educatie de baza si dezvoltare economica.

Puteti urmari un scurt reportaj despre cazul umanitar, prezentat in timpul concertului:

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.