Fii si tu alaturi de Said (Video)

Fii si tu alaturi de Said (Video)

1Numele meu este Said si am 14 ani. Mama si tata ne-au spus ca vom pleca in Europa. Nu am luat nimic cu noi, cu exceptia unui sigur schimb de haine pentru fiecare. Ei nu ne-au spus cum vom calatori si pentru cat timp.

Nu am luat nici o jucarie. Imi amintesc de imbratisarea puternica a bunicii care a spus ca se va ruga pentru noi in fiecare zi. Nu stiu cat timp am calatorit. Cred ca a fost excursie foarte lunga. Am calatorit cu camioane. Nu puteam respira. Oamenii plangeau. Soferul de camion striga la noi.

Mama a incercat sa ne puna sa dormim pentru ca noi sa nu vedem si sa nu ne amintim lucrurile rele care se intamplau langa noi. Nu vreau sa-mi mai amintesc ce am vazut.2Uneori, vorbim despre trecut: casa noastra, bunica si amintiri frumoase pe care le-am luat cu noi. Razboiul si calatoriile le-am lasat in urma noastra. Noi nu ar trebui sa vorbim despre aceste lucruri.

Imi place sa merg la scoala si sa ma joc in parc. Nu este corect daca cineva este lasat sa fie analfabet. Imi pare rau pentru mama mea care nu stie sa isi scrie numele. Ea nu poate citi un ziar. Ea nu a mers la scoala.

Eu imi doresc sa devin medic. Voi ajuta copiii bolnavi. Cand ei vor fi tristi, eu ii voi intreba de ce ei sunt tristi. Aici, nimeni nu ma intreaba de ce plang si de ce sunt trist.3Copiii nu trebuie sa fie victime. Copiii nu ar trebui sa vada cum oamenii se ineaca pentru ca nu au reusit sa urce in barca. Ei nu ar trebui sa mearga pe jos zile intregi fara a face baie.

Lor nu ar trebui sa le fie foame si sa poate doar o singura pereche de pantofi si o haina, tot timpul. Visez la casa mea unde sa pot dormi in patul meu si sa merg la scoala.

Aceasta este povestea lui Said, are doar 14 ani si deja a experimentat greutatile pe care niciun copil nu ar trebui sa le intalneasca. Astfel de povesti de viata sunt traite de copiii care pleaca din tarile distruse de razboi in cautarea unui viitor mai bun si a unui loc mai sigur alaturi de familiile lor.

Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania, prin proiectul ”Speranta pentru imigranti” recunoste umanitatea in aceasta criza a refugiatilor, cat si valoarea fiecarui om implicat.

Prin faptul ca drepturile omului sunt respectate si se actioneaza cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situatii complexe si fragile. Prin activitatile sale specifice, ADRA doreste minimalizarea impactului acestei situatii coplesitoare si de nesuportat pentru cati mai multi barbati, femei si copii.

Si tu poti sustine copii ca Said in cadrul proiectului ”Speranta pentru imigranti”. Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania si sa se implice, o pot face prin:
• voluntariat (in tara sau in afara tarii),
• donatii materiale (in special produse medicale, dar si produse alimentare, de igiena si imbracaminte),
• donatii financiare in conturile ADRA,
• donatii direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul ”Speranta pentru imigranti”,
• donatii la colecta de sambata, 18 iunie 2016, ora 11:00, in toate Bisericile Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.

Schimba o viata si vei schimba lumea!

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.