Vino si tu la „Casuta Sperantei”!

Vino si tu la „Casuta Sperantei”!

1”Casuta Sperantei” este unul dintre proiectele Agenţiei Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania in domeniul ”Educatie si sanatate de baza”.

Obiectivul proiectului ADRA ”Casuta Sperantei” este imbunatatirea starii de sanatate a copiilor care sufera de diferite afectiuni respiratorii prin facilitarea accesului si oferirea serviciilor de gazduire gratuita intr-un spatiu amenajat in imediata vecinatate a binecunoscutei saline din Slanic, judetul Prahova, in acord cu motoul ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”.

Ce oferim si cui?

Pentru ca accesul la salina din apropiere sa se realizeze mai usor si pentru a putea beneficia de avantajele unei tratament cu aerosoli, in cadrul centrului ”Casuta Sperantei” se ofera cazare gratuita in regim de autogospodarire pentru copiii cu varste cuprinse intre 3-15 ani care sufera de afectiuni respiratorii si insotitorii lor.

Cand, unde si cum ma inscriu?

Capacitatea centrului este de 6 locuri (3 copii si 3 adulti insotitori). Seriile de cazare se vor desfasura dupa urmatorul grafic:

• Seria I: 27 iunie – 10 iulie
• Seria II: 11 iulie – 24 iulie
• Seria III: 25 iulie – 7 august
• Seria IV: 8 august – 21 august
• Seria V: 22 august – 4 septembrie
• Seria VI: 5 septembrie – 18 septembrie

Inscrierile se fac prin transmiterea in format electronic a documentelor mai jos mentionate, la adresa de e-mail office@adra.ro, cu cel putin 7 zile inainte de inceperea perioadei pentru care s-a optat, iar raspunsul organizatiei va fi dat cu aproximativ 5 zile inainte de inceperea seriei respective.

Primirea beneficiarilor in centru se va face incepand cu ziua de luni, ora 12:00 a fiecarei serii, iar eliberarea camerelor se face in ziua de duminica de la finalul fiecarei serii, pana la ora 12:00.

Documente necesare inscrierii:

• cerere de admitere (descarca AICI);
• recomandare specifica de la medicul specialist;
• documente de identificare atat pentru insotitorul adult, cat si pentru copil (carte de identitate si certificate de nastere).

Decizia de admitere in centru se va face in urma analizarii dosarului de inscriere, raspunsul urmand sa fie comunicat telefonic sau prin e-mail. ADRA Romania isi rezerva dreptul de a selecta beneficiarii in functie de iminenta afectiunilor si a recomandarilor trimise din partea medicului specialist. Ulterior transmiterii acceptului catre beneficiar, admiterea in ”Casuta Sperantei” se va face in baza unui contract cu reprezentantul legal al copilului privind serviciile oferite si a unui regulament de ordine interioara.

Mentionam faptul ca ADRA Romania nu isi asuma raspunderea pentru costurile cu transport, hrana si nici pentru cele privind biletele de intrare in salina. Pentru mai multe detalii puteti consulta programul si tarifele salinei, la http://www.salrom.ro/slanic-prahova.php.

Pentru alte detalii ne puteti contacta la adresa de e-mail office@adra.ro sau la telefon 021 25 25 117, in fiecare zi, de Luni pana Vineri, in intervalul orar 08:30 – 16:30.

Cum functioneaza tratamentul in salina?

Aerosolii salini sunt micro – particule care sunt inhalate pe nas si pe gura de catre pacient si care ajung in caile respiratorii superioare (cavitatea bucala, cavitatile nazale si faringe) sau cele inferioare (laringe, bronhii, bronhiole, alveole pulmonare) – unde dezinfecteaza mucoasele, elimina toxinele, refac elasticitatea membranelor celulelor si reduc micro-organismele iritante. In plus, efectul sarii include si activarea miscarii ciliare (miscarea cililor vibratili de la nivelul celulelor epiteliale respiratorii, ce ajuta la mobilizarea mai usoara a secretiilor).

Statisticile arata ca un sfert dintre romani sufera de afectiuni respiratorii – pe primul loc se afla rinita alergica, urmata de afectiuni precum astmul bronsic, bronsita, bronhopneumopatia obstructiva cronica, precum si alte tipuri de alergii.

Ce afectiuni remediaza terapia in salina?

Inhalarea aerosolilor trateaza o serie larga de afectiuni respiratorii, dar si probleme produse de stres (tulburarile de somn sau anxietatea).

Curele in salina au rezultate foarte bune pentru pacientii care sufera de astm. Crizele de astm vin pe fondul inflamatiilor de la nivelul cailor respiratorii (acestea se ingusteaza si produc acea senzatie de lipsa de aer, de sufocare), iar aerosolii din saline tocmai asta fac: calmeaza inflamatiile si contribuie la refacerea mucoaselor respiratorii. Este recomandat tratamentul in salina cat mai devreme in astmul bronsic, pentru ca sarea stimuleaza secretia bronsica si ajuta la eliminarea acesteia, iar reducerea inflamatiilor are un efect benefic si asupra tusei.

Alte afectiuni care se pot trata in salina sunt: bronsita asmatiforma, bronsiectazie (fara hemoptizie), pneumoconioza, traheobronsita cronica, rinita cronica, sinuzita maxilara/cronica, bisinoza, silicoza gr. 1 sau 2, polipoza faringiana, amigdalita cronica, insuficienta respiratorie restrictiva, emfizemul pulmonar, nevroza, starea de oboseala cronica si diverse tipuri de alergii.

”Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania” promoveaza initiativele in domeniul sanatatii si are in atenţie sanatatea beneficiarilor prin proiecte de consiliere medicala si nutriţionala, prin invaţarea si asimilarea regulilor de igiena personala si a locuinţei.

ADRA lucreaza in favoarea persoanelor care se afla in situaţii vulnerabile. Prin programele sale specifice, ADRA are ca obiectiv determinarea unor schimbari pozitive si adecvate, prin crearea de parteneriate si prin acţiuni responsabile, in vederea atingerii scopului propus.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.