”Copii ajuta copii” – un deceniu in slujba semenilor!

”Copii ajuta copii” – un deceniu in slujba semenilor!

Poza Sc Dor MaruntDe 10 ani, Agenţia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA Romania desfasoara proiectul ”Copii ajuta copii”, prin care doreste sa creasca spiritului de darnicie si educatie sociala in randul copiilor prin voluntariat.

Un numar total de 34.868 de copii au fost ajutati de-a lungul anilor in cadrul acestui proiect adaptat intelegerii copiilor: proiectul incepe cu un joc, fiecare copil primind o pusculita pe care o asambleaza si ulterior strange banii necesari in vederea achizitionarii a ceea ce doresc sa daruiasca. Prin joc, copiii isi fac prieteni si se dezvolta invatand arta generozitatii si prin gesturi de altruism aduc bucurie in vietile altor copii.

Pentru cei mai multi, copilaria este o perioada frumoasa in care lipsa de griji si voia buna sunt prezente in fiecare zi, iar tot ceea ce este necesar pentru cresterea si dezvoltarea lor armonioasa este asigurat de parintii lor. Pentru alti copii, aceasta imagine este doar un vis frumos.

Datorita grijilor care apasa pe umerii parintilor, din cauza lipsurilor sau plecarii din sanul familiei a unuia dintre parinti o parte din bucuria copilariei este pierduta. In locul jocului, timpul acestor copii este absorbit de neajunsuri si tristete. Prin proiectul ”Copii ajuta copii”, ADRA Romania impreuna cu micii voluntari aduc bucurie si speranta in inima semenilor lor.

Proiectul ”Copii ajuta copii” este mai mult decat un proiect, este un program educativ prin care fiecare participant are de invatat. Ne dorim ca un numar cat mai mare de copii sa fie integrati in acest program si astfel sa fie stimulati sa se gandeasca la nevoile celui de langa el” a declarat Monica Brinceanu, Asistent Manager ADRA Romania.

Persoanele implicate in cadrul proiectului ADRA ”Copii ajuta copii”, chiar daca ofera sau primesc, au beneficii pe termen lung in dezvoltarea lor. Copiii care ofera invata sa imparta si sa fie generosi aducand o raza de speranta pe chipul copiilor ajutati. Cel care primeste invata ca sunt persoane care se gandesc la el, in felul acesta leaga noi prietenii.

ADRA Romania promoveaza voluntariatul si initiativele sociale! Daca esti profesor sau parinte, te poti alatura echipei ADRA Romania si miilor de voluntari din acest proiect. Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”Copii ajuta copii” si sa se implice, o pot face prin:
• voluntariat,
• donatii materiale , dar si prin
• donatii financiare in conturile ADRA sau
• donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Copii ajuta copii”.

Schimba o viata si vei schimba lumea!

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.