Cel mai mare grup musulman admite revizuirea invataturilor Islamului: “De aici a pornit extremismul religios”

tartus-city-bombingUna dintre cele mai mari organizatii musulmane din lume a recunoscut ca extremismul religios izvoraste din invataturile Islamului si crede ca acestea trebuiesc revizuite pentru a fi acceptate de “lumea moderna”.

Yahya Staquf, un cleric indonezian, membru al miscarii islamice sunnite Nahdlatul Ulama (NU) a declarat ca multi musulmani nu mai cred in paradigma traditionala privind suprematia religiei islamice. Prin aceasta, el a intarit declaratia fostului Papa Benedict al XVI-lea care declarase ca “Islamul nu e o religie a pacii.

La intalnirea internationala a liderilor islamici moderati care a avut loc in Jakarta – Indonezia, miscarea Nahdlatul Ulama (NU) a condamnat cu fermitate pe “colegii” lor musulmani in special pe cei din statul islamic (ISIS) si al-Qaeda.

Continuam sa negam sursa problemei, adica unele boli care se afla chiar in interiorul Islamului”, a declarat Staquf, adaugand ca “elemente rele ale Islamului sunt intr-adevar o parte a problemei extremismului”.

Participantii la conferinta au admis existenta unor “boli” in cadrul islamului si au cerut liderilor musulmani sa initieze modificari in legislatiile lor pentru ca acesta (islamul) “sa intre in consonanta cu lumea moderna”.

Magnus Ranstorp, expert in combaterea terorismului din Suedia, a declarat ca aceste probleme trebuie sa fie rezolvate doar de musulmani insisi, fara ca Occidentul sa intervina, relateaza Gospel Herald.

Efectele extremismului sunt in mod evident distructive in Orientul Mijlociu. Milioane de sirieni si irakieni si-au pierdut familiile si casele in urma atrocitatilor comise de ISIS. Femeile au fost violate si ucise, iar familiilor le-au fost confiscate bunurile.

Staquf a spus ca invataturile islamice sunt folosite de teroristi pentru a justifica astfel utilizarea violentei.

Pentru a fi in masura sa combata miscarea jihadista la nivel global, liderii mondiali si publicul larg trebuie sa recunoasca faptul ca extremismul provine din invataturile islamice”.

El a mentionat ca si in Indonezia musulmanii sunt raniti de colegi musulmani, si ca trebuie gasita o cale in acest sens, pentru ca acest lucru sa nu se mai intample.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Tom Hanks si Rita Wilson: Credinta in Dumnezeu si rugaciunea ne-au ajutat sa pastram un mariaj solid si sa trecem prin evenimente triste de-a lungul vietii (Video)

Actorul Tom Hanks si sotia sa, Rita Wilson, au declarat ca rugaciunea si credinta sunt

Mii de evanghelici si catolici uniti intr-un eveniment intens mediatizat, care a starnit controverse (Video)

Pentru multi evanghelici acest lucru poate parea ciudat si lipsit de sens. Mai ales pentru

Închide