Acasă » Casa ADRA primeste finantare de 50.000 euro de la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti

Casa ADRA primeste finantare de 50.000 euro de la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti

casa_adra_logoIn cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Primaria Generala, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţa Sociala a Municipiului Bucureşti, a fost aprobat acordul de asociere cu Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania in vederea sustinerii Centrului de Primire in Regim de Urgenţa pentru Victimele Violenţei in Familie – Casa ADRA. Finantarea, in valoare de 50.000 euro, a fost acordata pe o perioada de 12 luni, incepand cu data 01 Iunie 2016.

In perioada anilor 2012 – 2015, Centrul de Primire in Regim de Urgenta pentru Victimele Violentei in Familie – Casa ADRA a beneficiat de sprijinul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pe o perioada de 24 de luni, prin acordarea unor finantari pentru sustinerea centrului si asistarea persoanelor gazduite. Pentru finantarea primita pentru anii 2016 – 2017, procesul de aplicare in vederea solicitarii finantarii a fost inceput in luna Iunie 2015 prin intocmirea si depunerea documentatiei neccesare. In urma parcurgerii etapelor de evaluare, solicitarea de finantare s-a finalizat cu aprobarea si semnarea acordului de asociere.

Parteneriatul dintre municipalitate si ADRA Romania continua si in anul 2016 prin sustinerea Centrului de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei in Familie – Casa ADRA. Datorita bunei colaborari, aprobarea finantarii proiectului ”Casa ADRA” a venit natural, dovedind incredere in partenerii nostri si incurajand activitati de asistare a victimelor violentei domestice” a declarat Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, Director General al Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucureşti – DGASMB

Casa ADRA este mai mult decat un centru, este un loc in care persoanele asistate, victime ale violentei in familie fac un popas in drumul lor spre o viata linistita, dupa ce unele dintre ele au indurat ani de-a randul sentimente de umilinta, suferinta si frica. Impreuna cu Primaria Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, putem sa oferim un nou start in viata acestor persoane” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA Romania.

Incepand cu anul 2009, ADRA Romania conduce ”Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei in Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea sociala a victimelor violentei in familie prin adapost, consiliere sociala, consiliere psihologica, asistenta medicala de urgenta, hrana si indrumare catre un jurist. Vietile beneficiarelor gazduite in centru au fost schimbate pentru ca au cunoscut un alt fel de a trai: fara violenta fizica, verbala, economica, psihica, sexuala si religioasa, bazandu-se pe valori spirituale si cultivand obiceiuri sanatoase in alimentatie, exercitiu fizic, instruire si recreere.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.