Ziua internationala ADRA – Schimbarea incepe cu tine!

Ziua internationala ADRA – Schimbarea incepe cu tine!

DaruireAgenţia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA Romania aduce bucurie si speranta in vietile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor si a demnitatii umane.

Dezvoltarea implica atat o actiune cat si rezultatul acesteia. ADRA aprofundeaza nevoi, dezvolta solutii, transforma cantitatea in calitate, promoveaza importanta unor relatii pasnice in comunitate.

Uneori, Refacerea este modul in care ADRA este alaturi de cel lovit de imprevizibil, oferind alinare si imbunatatind calitatea vietii. De asemenea, Ajutorul presupune sustinerea efortului si indrumarea celui in nevoie fiind precedat de dorinta acestuia de a face o schimbare.

Bilant de an 2015. Angajamentul organizatiei este sa raspunda rapid la situatiile de urgenta si sa fie acolo unde oamenii au nevoie de sustinere, dar nu se poate face lucrul acesta fara sustinerea voluntarilor, donatorilor si sponsorilor. In anul 2015, mai bine de 6030 de vieti au fost schimbate prin proiectele ADRA Romania.

Prin programe de consiliere si asistare manageriala, 400 de tineri au acumulat cunostintele necesare in antreprenoriat, iar 40 dintre acestia au inceput un nou drum, pas cu pas, in ”Step by step in business” creandu-se 86 de locuri de munca. Prin proiectul ”Gradini roditoare”, 166 de persoane s-au bucurat de rodul muncii lor.

Prin sustinerea procesului educational, 372 de copii premianti au fost sprijiniti sa mearga la scoala dupa ce acestia au declarat ”Vreau la scoala!”, iar 1468 de copii au invatat cum e sa fii generos in cadrul proiectului ”Copii ajuta copii”. In ”Centrul de zi ADRA Zarnesti” 117 de persoane au gasit adapost.

Asistarea victimelor violentei domestice continua: ”Centrul de Primire in Regim de Urgenţa a Victimelor Violenţei in Familie – Casa ADRA” a adapostit 96 de femei si copii care au fugit din calea violentei si 162 de persoane au primit informatii in cadrul campaniei de informare si constientizare asupra fenomenului violentei in familie ”E treaba ta!”.

Programele de asistenţa pentru categoriile defavorizate au ajutat 3258 de persoane sa depaseasca un obstacol intalnit in drumul lor: 205 de persoane s-au bucurat de un acoperis sub care sa doarma, in cadrul proiectului ”Recladind Sperante”, dupa ce casa care ii adapostea s-a transformat in scrum; 86 de persoane au spus ”In sfarsit, acasa!” pasind cu emotie in caminul care le-a fost construit; 500 de refugiati au primit speranta; 2404 de persoane au primit cadoul mainilor darnice, oferite ”De la mana la mana”; 58 de persoane au privit cu speranta si nadejde catre cei care acorda ”Sprijin pentru fiecare”.

ADRA Romania, adusa la existenta de Dumnezeu, este o agentie umanitara, eficienta, puternica, in plina crestere care, prin resursele financiare, materiale si tehnice, sustine, imbunatateste si reabiliteaza calitatea vietii persoanelor defavorizate, in mod special aflate in situatii de urgenta” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA Romania.

Sambata, 14 Mai este Ziua Internationala ADRA! Sarbatorita an de an la nivel mondial, Ziua Internationala ADRA este o zi speciala, o zi in care poti face o schimbare. Accepta provocarea de a schimba o viata! Alege ca nevoile celor din jur sa fie pentru tine ocazia in care sa te implici in a ajuta pe cel in nevoie. Daruieste pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor.

Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania si sa se implice, o pot face:
• prin voluntariat,
• prin donatii materiale,
• prin donatii financiare in conturile ADRA,
• donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul dorit.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.