Bilant de an 2015 pentru ADRA Romania

Bilant de an 2015 pentru ADRA Romania

Speranta pentru imigranti imagine 2Duminica, 24 Aprilie 2016, la Centrul Educational Adventist din Stupini, Judetul Brasov, a avut loc Adunarea Generala a membrilor Agentiei Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania, in vederea evaluarii activitatii organizatiei pentru anul precedent, a aprobarii bugetului de venituri si cheltuieli si a bilantului contabil la 31.12.2015.

In cadrul intalnirii, s-au validat deciziile Consiliului Director, bilantul contabil 2015 si proiectele ADRA Romania. In urma analizei, ADRA Romania si-a indeplinit obiectivele propuse pentru anul 2015, implementand cu succes, pe parcursul anului, 12 proiecte. Aria de implementare a proiectelor a avut in vedere ”Declaratia de Actiune” a organizatiei: ADRA Romania urmareşte imbunatatirea calitatii vietii pentru cei aflati in nevoie si investeşte in potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitara, axandu-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economica, educatie de baza si sanatate primara, lupta impotriva violentei in familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale si asistarea categoriilor sociale defavorizate.

Pe parcursul zilei, s-a hotarat realizarea unei colecte speciale, in cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, in data de 18 Iunie 2016, destinate refugiatilor, in contextul crizei mondiale a refugiatilor si a Zilei Mondiale a Refugiatilor (ONU) sarbatorita in fiecare an pe 20 Iunie, cu scopul de ajuta la cresterea gradului de constientizare si sensibilizare a opiniei publice vizavi de aceasta tema actuala mondiala.

Strategia ADRA Romania este ca sumele stranse cu ocazia acestei colecte sa fie destinate, in primul rand, sustinerii birourilor ADRA aflate in calea valului de refugiati precum Turcia, Grecia, Macedonia, Serbia, Croatia, Slovenia, iar in al doilea rand, la nivel national, in completarea eforturilor facute de catre autoritatile statului pentru acoperirea nevoilor de baza din cele 6 centre existente pentru refugiati, respectiv: Bucuresti, Giurgiu, Galati, Suceava, Somcuta Mare (Maramures) si Timisoara.

Ii chem pe fratii mei, nu doar sa-si indrepte privirile, ci sa-si intinda mainile catre semenii lor refugiati aflati in criza. Pentru timpurile acestea, crestinii sunt chemati in asistarea persoanelor aflate in dificultate, iar urmasii lui Hristos trebuie sa fie prezenti acolo unde nevoia o cere. Este invitatia la impreuna simtire pe care ne-o adreseaza Tatal nostru ceresc. Nu este niciodata prea tarziu sa o iei de la capat, dar intotdeauna este prea devreme ca sa te opresti din drum. Sunt oameni care inteleg ca se imbogatesc doar atunci cand daruiesc. Cautati oamenii acestia si ii veti gasi implicati in proiectele ADRA!” a declarat Stefan Tomoiaga, presedinte ADRA Romania.

In cadrul Adunarii Generale a Asociatiei ADRA Romania, s-a aprobat bilantul contabil la 31.12.2015, constatandu-se cresteri ale sumelor totale din venituri si cheltuieli, comparativ cu anul 2014, respectiv: la clasa ”Venituri”, s-au inregistrat cresteri de 383,06% fata de anul anterior (de la 1.144.319,90 lei in 2014 la 4.383.532,81 lei in 2015).

Cresterea veniturilor se justifica ca urmare a accesarii fondurilor europene si a donatiilor primite; la categoria ”Cheltuieli”, s-a inregistrat scaderea procentuala a cheltuielilor de personal (de la 38% in 2014 la 17% in 2015) si a cheltuielilor general administrative (de la 8% in 2014 la 5% in 2015). Scaderea acestor categorii de cheltuieli este in corelatie cu variatia veniturilor de la un an la altul, cheltuielile cu proiectele crescand de la 49% in 2014 la 77% in 2015. Totodata, s-a constatat faptul ca nu s-a inregistrat nicio incalcare a legilor locale care sa fie identificata impotriva organizatiei pentru anul 2015.

Dupa cum este mentionat si in numele organizatiei, ordinea prioritatilor de asistare este: dezvoltarea, refacerea si ajutorul. Pe parcursul anului 2015, ADRA Romania a avut in prim plan dezvoltarea economica. Din cheltuielile realizate pe proiecte, 87% au avut ca destinatie proiectele din sectorul dezvoltarii economice, urmat, in ordinea sumelor cheltuite, de asistarea persoanelor defavorizate, educatie de baza si sanatate primara si lupta impotriva violentei in familie. Multumim tuturor voluntarilor, sponsorilor, donatorilor si sustinatorilor ADRA, care ne-au sprijinit si au fost alaturi de noi. Am putut face lucruri frumoase pentru semenii nostri” a declarat Robert Georgescu, director ADRA Romania.

De peste 25 de ani, Agenţia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA Romania se implica in special in proiecte de dezvoltare de care beneficiaza intreaga populaţie. Conducandu-se in proiectele asumate dupa motoul ”Schimba o viata si vei schimba lumea!”, ADRA Romania aduce bucurie si speranta in vietile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor si a demnitatii umane.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.