Sprijina copiii cu potential alaturi de ADRA Romania

Sprijina copiii cu potential alaturi de ADRA Romania

1Vladut Arapache, din localitatea Dor Marunt, judetul Calarasi, este un copil inteligent, vioi, creativ, apreciat de profesori si un ajutor pentru colegi. El este mezinul familiei Arapache, formata din bunica, mama si 6 copii, dintre care 3 sunt minori: Miruna – clasa a IV-a, Bogdan si Vladut in clasa pregatitoare.

Tatal a decedat rapus de o boala necrutatoare, astfel, de un an, cei 6 copii ai familiei sunt orfani. Cei 3 copii mari, au fost nevoiti sa renunte la scoala, preluand o parte din responsabilitatile tatalui, acestia inteleg situatia si sunt un sprijin pentru mama si pentru fratii mai mici. Mama, Ioana Arapache, incearca din rasputeri sa faca fata situatiei, are copii mici si timpul nu ii permite sa se angajeze, dar face tot ce poate pentru a asigura copiilor ei cele necesare. Vladut doreste sa invete, sa infrunte toate greutatile si indrazneste sa viseze.

Agenţia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania este alaturi de Vladut, acesta fiind unul dintre copii inclusi in proiectul ”Vreau la scoala”, in anul scolar 2015 – 2016. ADRA Romania a demarat din 2006, proiectul „Vreau la scoala” prin care doreste sa lupte impotriva abandonului scolar prematur. In prezent, la nivel national, 370 de copii beneficiaza de acest program prin care li se asigura conditiile necesare continuarii scolii. Beneficiarii sunt identificati prin intermediul parteneriatelor cu primariile locale si prin colaborarea stransa a voluntarilor locali ADRA cu directorii Unitatilor de Invatamant din zona.

Acest caz este unul de suflet pentru mine, fiind asemanator experientei mele personale. Tatal meu a decedat cand inca eram in proces de formare. Stiu ce inseamna sa nu fie cineva care sa te ajute, atunci cand ai nevoie. Ceea ce sunt azi, din punct de vedere profesional, datorez unei persoane care a fost alaturi de mine, dupa decesul tatalui meu. Asa cum, eu am fost ajutat in procesul de formare, doresc sa fiu aproape si sa sustin aceasta familie. Acesti copii au potential si pot sa creasca frumos cu sustinere si indrumarea potrivita.” a declarat Ionel Calota, voluntar ADRA Romania.

Invatamantul este o prioritate pentru societatea actuala, de aceea copii care nu pot sa se descurce, in domeniul educational, de aceste bariere sociale, ar trebui sa li se intinda o mana de ajutor” a declarat Mariana Stan, Director Scoala Gimnaziala nr.1, localitatea Dor Marunt, judetul Calarasi.
Cazul familiei Arapache a fost prezentat, in cadrul emisiunii ”Din toata inima!” difuzata de Speranta TV in data de 09.04.2016, puteti viziona aceasta editie accesand acest link

ADRA Romania sustine educatia! Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”VREAU LA SCOALA!” si sa se implice, o pot face prin:
• voluntariat,
• prin donatii materiale (in special rechizite, produse alimentare si de igiena, dar si imbracaminte), dar si prin
• donatii financiare in conturile ADRA sau
• donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la scoala”

In aceasta perioada, oricine doreste sa sustina copiii din proiectul ADRA ”Vreau la scoala!” o pot face prin depunerea formularului 230 sau 200 de la ANAF, in functie de tipul de venit realizat. Pentru descarcarea formularelor de redirectionare a 2% din impozit si pentru a urmarii pasii de parcurs, accesati link-ul cu detaliile necesare.

Schimba o viata si vei schimba lumea!

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.