Soacra mea

Soacra mea

paineSoacra mea este un om simplu cu inima mare. Ca orice roman care se respecta, dupa o viata de munca, s-a ales cu o pensie mica. De ani de zile, isi imparte painea cu noi, familia noastra cu 3 copii. Stia ca ne descurcam greu, nu a trebuit sa dam explicatii sau sa cerem noi. A facut-o direct, fara sa intrebe nimic.

Pe baietii mei cei mai mari, din prima casatorie (orfani), ii trateaza ca si pe al treilea baiat, nepotul ei. M-am indragostit de zambetul si bunavointa dansei din prima. Calda, primitoare si mai ales, cu frica de Dumnezeu.

Se roaga zilnic la Dumnezeu, si intotdeauna ne spune sa ne rugam Lui, ca El ne va rezolva toate problemele. E crestin-ortodoxa, tine Sarbatorile si posteste si se comporta ca un om care-L cunoaste pe Iisus Hristos.

Nu am ce sa-i spun despre Adevar, nu am ce studii biblice sa o indemn sa urmeze, pentru ca dansa face din fire ceea ce Biblia spune. A facut bine toata viata si a impartit painea cu cei flamanzi. Vecinii si cunostintele o stiu de femeie buna.

Exista oameni pe lumea asta care citeaza pasaje biblice pe dinafara, insa daca le ceri ajutor, te trimit urgent la Domnul. Sau iti intocmesc un dosar de ajungi sa te lipsesti. Dansa nu stie Biblia pe dinafara, insa a stat in frig in casa ca sa faca economie, sa ne poata da noua o bucata de paine.

Imi vin in minte cuvintele apostolului Pavel din Romani 2:13 “Pentru ca nu cei ce aud Legea sunt neprihaniti inaintea lui Dumnezeu, ci cei ce implinesc Legea aceasta vor fi socotiti neprihaniti”.

Soacra mea nu va citi niciodata aceste cuvinte, nu stie ce e aia Internet. Dar sunt convinsa ca stie ca o iubesc, din toata inima.

Nu am avut parinti, bunicii au murit prea devreme, insa acum simt ca am o mama. Acum plang, pentru ca stiu ca Dumnezeu a adus-o in viata mea. El aranjeaza lucrurile in cel mai frumos mod cu putinta si El vindeca rani greu de vindecat.

Se apropie cea mai mare Sarbatoare crestina, Invierea Mantuitorului. Vreau sa-ti spun, mama, ca as vrea sa fiu ca tine. Eu, crestina care merg in biserica si scriu poeme, as vrea sa duc o viata asa cum ai dus-o dumneata. Plina de iubire, sacrificiu si daruire.

Aceasta-i Evanghelia, stimate surori si frati care cititi aceste randuri, scrise din inima. Evanghelia lui Iisus Hristos ne cheama la fapte bune si la o viata curata.

Te iubesc, mamico, si iti scriu si aici, pentru ca stiu ca-L iubesti pe Acest Dumnezeu minunat:

Hristos a Inviat!

Autor: Dana Dobre

3 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.