Sustine copiii din proiectul ”Vreau la scoala!”. Investeste 2 % in educatia lor

Sustine copiii din proiectul ”Vreau la scoala!”. Investeste 2 % in educatia lor

Zarnesti Vreau la scoala 3Abandonul scolar, provocat de factori financiari si culturali, constituie principala problema careia se adreseaza proiectul ”Vreau la scoala!” implementat de Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania. La nivel national, rata abandonului scolar este de 18,10% conform ultimelor date statistice.

Acestor copii, de multe ori, nu li se permite frecventarea scolii deoarece se considera ca este mai important sa ramana acasa si sa ingrijeasca de fratii mai mici, decat sa mearga la scoala, fara vreun avantaj imediat sau palpabil. De asemenea, se ajunge in situatia in care chiar cei mici sunt trimisi la munca, de obicei pentru alimente, acest fapt impiedicand accesul la educatia institutionala. Consecinta principala o constituie scaderea nivelului de instruire si implicit cresterea riscului de excludere sociala a viitorilor adulti.

Proiectul ADRA ”Vreau la scoala!” doreste sa sustina copiii care au rezultate bune la invatatura, in ciuda faptului ca sunt permanent amenintati de abandon. De la un an la altul numarul copiilor inclusi in proiect a crescut pana la numarul de 370 copii, iar repartizarea geografica a acestui proiect acopera urmatoarele zone: Banat, Crisana, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia si Transilvania.
Zarnesti Vreau la scoala 2In incinta ”Centrului social de zi ADRA Zarnesti”, judetul Brasov, locuiesc familii care anterior mutarii in centru traiau in conditii precare si improprii cresterii armonioase a copiilor sau care isi duceau traiul pe strazile diferitelor orase din tara. In prezent, numarul beneficiarilor centrului este de 72 de adulti si 42 de copii, dintre care 29 sunt scolari. 9 din copiii din centru sunt inclusi in proiectul ADRA ”Vreau la scoala!”, ei avand rezultate excelente la invatatura.

In fiecare luna, ei primesc un pachet care contine alimente, iar de doua ori pe an, le sunt oferite si rechizite si articole de igiena personala. Pentru a primi aceste lucruri atat de importante pentru ei si pentru familiile lor, e nevoie de efort financiar sustinut din partea sponsorilor si a donatorilor.

In aceasta perioada, cine doreste sa sustina copiii din proiectul ADRA ”Vreau la scoala!” o pot face prin depunerea formularului 230 sau 200 de la ANAF, in functie de tipul de venit realizat. Cele doua procente pe care statul le pune la dispozitia fiecarui contribuabil pentru a fi oferite unei asociatii, pot sa ajute si mai multi copii sa nu abandoneze scoala si sa fie motivati sa aiba rezultate cat mai bune la invatatura.

Zarnesti Vreau la scoala 4

”Beneficiarii din ”Centrul social de zi ADRA Zarnesti” provin din medii de viata cu un grad scazut de educatie formala. ADRA Romania este alaturi de ei pentru a-i motiva sa nu renunte la scoala si sa incerce sa obtina rezultate cat mai bune. Unii dintre acesti copii incep sa inteleaga faptul ca au nevoie de scoala, ca au nevoie sa invete, ca au nevoie de un alt nivel de trai.

Prin proiectul Vreau la scoala putem sa ajutam acesti copii si familiile acestora sa aiba un stil de viata adecvat, un nivel de trai decent, pentru ca, in scurt timp, sa se produca o schimbare in mintea lor, in viata lor de copii, ulterior de adulti responsabili. Oricine doreste poate fi alaturi de ei prin redirectionarea a 2 % din impozitul pe venit. Impreuna putem schimba vieti!” a declarat Reinhard Suciu, Asistent Manager ADRA Romania.

Daca doriti ca, prin aceasta directionare a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit Statului pentru salariile din anul 2015, sa sprijiniti in continuare activitatea ADRA Romania, sustinand copiii buni la invatatura, dar fara posibilitati materiale, completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2016 formularele puse la dispozitia dumneavoastra la Administratia Finantelor Publice din localitatea de care apartineti.

Pentru descarcarea formularelor de redirectionare a 2% din impozit si pentru a urmarii pasii de parcurs, accesati link ul cu detaliile necesare.

Schimba o viata si vei schimba lumea!

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.