Evanghelicii din Columbia resping decizia Curtii Constitutionale privind legalizarea casatoriilor gay (Video)

Evanghelicii din Columbia resping decizia Curtii Constitutionale privind legalizarea casatoriilor gay (Video)

1Evanghelicii din Columbia si-au exprimat dezacordul cu ocazia aprobarii casatoriei intre persoanele de acelasi sex, considerand ca aceasta decizie incalca Constitutia tarii.

Judecatorii Curtii Constitutionale din Columbia au considerat ca homosexualii nu au beneficiat de o protectie deplina a drepturilor lor, in special dreptul la egalitate. Chiar si inainte de aceasta hotarare s-a permis sa se oficializeze uniunea civila, dar nu au putut folosi termenul de casatorie, relateaza Acontecer Cristiano.

2

Acest pas va consolida respectarea egalitatii si excluderea discriminarii”, a declarat Manuel José Cepeda, fost presedinte al Curtii Constitutionale.

La randul sau, Confederatia evanghelica din Columbia (CEDECOL) si-a exprimat ingrijorarea cu privire la hotararea “care nu reprezinta vointa poporului columbian, majoritatea covarsitoare fiind convinsa de casatoria naturala dintre un barbat si o femeie”, intr-o declaratie publicata de CBN.

3

Aceasta organizatie crestina declara totodata ca decizia incalca flagrant articolul 42 din Constitutie, care prevede urmatoarele: “Familia reprezinta unitatea fundamentala a societatii. Aceasta se intemeiaza pe casatoria liber consimtita si responsabila intre un barbat si o femeie. Statul si societatea garanteaza protectia deplina a familiei.

Este inadmisibil faptul ca sase judecatori sa schimbe vointa a patruzeci si sapte milioane de columbieni”, spune organizatia crestina.

CEDECOL si-a concluzionat declaratia spunand ca este gata sa demareze toate actiunile necesare pentru a proteja drepturile poporului columbian, care nu este intotdeauna protejat de catre cei care au obligatia sa o faca.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.