In loc de crestinism, cursantii teologi de la Oxford pot opta sa studieze feminism, budism, misticism, Islam…

In loc de crestinism, cursantii teologi de la Oxford pot opta sa studieze feminism, budism, misticism, Islam…

oxfordUniversitatea Oxford va renunta la traditia sa veche de 800 de ani, pentru a reliefa „schimbarile relevante si dramatice” care se petrec in Marea Britanie.

Conducerea celebrei Universitati va permite studentilor sai de la specializarea Teologie, sa renunte la studierea crestinismului dupa absolvirea primului an si sa opteze pentru alte discipline precum „Abordari feministe ale teologiei si religiei”, sau „Budismul in timp si spatiu”.

Noi stim ca studentii care vin sa studieze la Oxford, provin din medii diferite si in mod legitim, au interese diferite”, a declarat Johannes Zachhuber, presedintele consiliului de administratie al facultatii de teologie.

Din luna septembrie a anului 2017 studentii la teologie vor studia crestinismul numai in primul an, putand opta incepand cu anul al doilea pentru alte domenii precum feminism, budism, islamul, sau misticismul, relateaza Christian Post.

Daca avem un curriculum foarte rigid, va exista o asimetrie tot mai mare intre ceea ce predau lectorii si ceea ce este nevoie sa se invete in momentul de fata”, explica Zachhuber.

Cauza majora a acestor schimbari in ceea ce priveste teologia si religia o constituie transformarea dramatica a modului in care religia este perceputa si practicata in Marea Britanie”, a adaugat Zachhuber.

El a continuat: „Dominatia Bisericii Angliei a scazut foarte mult. Vrem sa oferim potentialilor studenti ceea ce este interesant pentru ei si constatam ca s-au schimbat foarte multe in ultimii 30 de ani”.

Andrea Minichiello Williams de la Christian Concern, a declarat pentru Daily Mail ca nu este de acord cu decizia Universitatii privind modificarea unuia dintre cele mai vechi Cursuri predate in lume.

E trist… Parintii fondatori ai Universitatii Oxford au crezut in adevar si au infiintat cursul de teologie pentru studierea crestinismului”, a declarat Williams.

Un purtator de cuvant al Universitati Oxford, a declarat uletrior: „Crestinismul este inca obligatoriu in primul an de curs – de fapt, exista doua lucrari obligatorii pe aceasta tema. In anul doi si anul trei… e foarte putin probabil ca un student sa nu aleaga optiuni care nu acopera crestinismul in acesti ani…”.

Benjamin Thompson, profesor de istorie medievala la Oxford, a declarat ca si departamentul sau a cunoscut modificari similare in ultimii ani. „Aceste schimbari sunt ceea ce doresc elevii, pentru ca acum traim intr-o lume mai complexa. Cel mai evident exemplu este aparitia islamului militant, sau cum a ajuns economia chineza asa puternica…”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.