1Profesorul musulman care a murit dupa ce i-a aparat pe crestini de extremistii islamici in urma atacului unui autobuz in Kenya, va fi decorat postum de presedintele tarii pentru actul sau de curaj.

Dupa cum informeaza Gospel Herald, Salah Farah calatorea intr-un autobuz care a fost atacat de catre grupul islamic radical al-Shabab.

In atacul care a avut loc in decembrie 2015, teroristii au ucis doi oameni si au ranit alti patru. Ei au cerut pasagerilor musulmani sa se separe de crestini, dar musulmanii aflati in autobuz au refuzat acest lucru.

Ne-au spus ca daca suntem musulmani suntem in siguranta, dar eu le-am cerut ori sa ne omoare pe toti, ori sa ne lase in pace”, declara imediat dupa atac Farah pentru BBC.

Cu intentia de a proteja crestinii din autobuz, pasagerii musulmani le-au dat chiar haine de-ale lor, astfel incat acestia sa nu poata fi identificati cu usurinta.

In urma atacului Farah si alti cativa au fost impuscati de catre militanti si din pacate dupa o luna, cel care ajutase crestinii si tata a cinci copii, a murit din cauza ranilor grave.

Mass-media internationala informeaza ca, la trei luni dupa atac, Farah va fi decorat postum de catre presedintele Kenyei pentru actul sau de curaj.
2Presedintele Uhuru Kenyatta a declarat in fata Parlamentului cand a prezentat „Starea Natiunii”, ca va acorda ordinul „Grand Warrior” – una dintre cele mai inalte distinctii ale tarii – lui Salah Farah.

A murit luand apararea unor oameni pe care nu-i cunostea. Acest lucru se datoreaza faptului ca el a crezut in dreptul lor la libertatea religioasa si el stia ca fiecare viata, indiferent de credinta, este sacra”, a declarat Kenyatta in timpul raportului despre „Starea Natiunii”.

Abudallahi Derow, un activist in varsta de 26 de ani, care a inceput in ianuarie o campanie social media pentru a strange bani pentru familia lui Farah, a declarat pentru Al Jazeera, ca acesta merita sa fie onorat, deoarece a murit servind tara si i-a aparat pe fratii sai crestini.

El a ales sa moara si sa salveze viata conationalilor sai. Este un simbol al unitatii iar taria si devotamentul actiunii sale este o sursa de inspiratie pentru multi”.

In urma campaniei s-au strans aproape 600.000 silingi kenyeni (circa 5.900 de dolari), care au fost donati familiei lui Farah.

Sacrificiul suprem al acestuia reflecta cuvintele lui Iisus din Ioan 15:13: „Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva viata pentru prietenii sai.

Oamenii ar trebui sa traiasca impreuna in pace”, declara pentru Vocea Americii Farah cu cateva zile inainte sa moara. „Noi suntem frati. Doar religia este cea care face diferenta, asa ca am sa-i rog pe fratii mei musulmani sa aiba grija de crestini, astfel incat crestinii sa aiba grija de noi… Si sa ne ajutam unii pe altii ca sa traim impreuna in mod pasnic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.