United Way sustine ADRA Romania

United Way sustine ADRA Romania

united_way_3s_ful_Romania_vJoi, 24 Martie 2016, sub motto-ul ”Play for children’s right to play”, a avut loc la ”Hotel Radisson Blu” din Bucuresti cea de-a XI-a editie a Galei United Way Romania, in cadrul careia persoane individuale, companii, institutii si organizatii non-profit, care au contribuit la misiunea Fundatiei in Romania, aceea de a imbunatati calitatea vietii in comunitate prin incurajarea donatiilor individuale, corporatiste si a voluntariatului, au fost rasplatite pentru rezultatele remarcabile de peste an.

In cadrul evenimentului au fost oferite 83 de premii unui numar de 19 companii, 30 donatori individuali majori, 22 voluntari si fundraiseri din randul directorilor de companii si ai angajatilor din companiile partenere, precum si 9 reprezentanti ai institutiilor publice, profesori si specialisti din sectorul non-profit.

Gala United Way Romania, eveniment cu o traditie de 11 ani, a fost prezentat de Irina Pacurariu (TVR) si s-a bucurat de prezenta E.S. Tamar Samash, Ambasadorul Israelului in Romania, E.S. Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei in Romania, domnului Dean Thompson, Adjunct al Sefului Misiunii la Ambasada SUA in Romania, domnului Laurentiu Stefan, Consilier Prezidential pentru Politica Interna si a domnului Radu Florescu, Presedinte, Centrade-Cheil.
DSC_9265La aceasta a XI-a editie a Galei United Way Romania, suntem mandri sa-i putem sarbatori pe cei care ne ajuta sa construim un viitor mai bun si care, prin realizarile de anul trecut, ne duc mai aproape de lumea pe care ne-o dorim: o lume in care toti copiii au dreptul sa se joace, sa mearga la scoala si sa-si atinga potentialul maxim. O lume in care speranta isi gaseste camin” a declarat Cristina Damian, Director Executiv United Way Romania.

Prezent la eveniment, domnul Robert Georgescu, Director Executiv ADRA Romania a declarat: ”ADRA Romania va multumeste pentru acest vot de incredere prin sustinerea dumneavoastra. Implicarea unui numar asa de mare de organizatii pentru imbunatatirea vietii persoanelor aflate in dificultate ne reaminteste faptul ca misiunea de a ajuta la construirea unui viitor mai bun pentru cei de langa noi este un mod de viata pentru United Way asa cum este si pentru ADRA. Aceasta responsabilitatea sociala asumata ramane un model de bune practici, atat la nivel international si national, cat si la nivel personal”.

Fundatia United Way este un partener si un finantator de nadejde pentru ADRA Romania. Apreciem profesionalismul de care da dovada aceasta organizatie. Metodologia de lucru este una inedita, in sensul ca finantatorul, pe langa evaluarea tehnica a proiectului, realizeaza si o evaluare de teren in care se are in vedere, atat modul de organizare si functionare a centrului, cat si feedback-ul primit de la beneficiarii nostri, persoanele asistate, victimele violentei in familie” a declarat Valentina Sturzu – Cozorici, Manager Proiect ADRA Romania.
12891640_10154049060289004_1954753007260383356_oUnited Way Worldwide cuprinde o retea de aproape 1.800 de organizatii locale din 45 de tari. Aleasa de Forbes drept numarul 1 pe lista anuala a celor mai mari organizatii de caritate din SUA, United Way cultiva spiritul generozitatii in Romania inca din anul 2004. In fiecare an, companiile partenere si angajatii acestora, donatori si voluntari, contribuie cu peste 5 miliarde de dolari si 25 de milioane de ore de voluntariat pentru a-i ajuta pe oamenii in dificultate ca sa aiba o viata mai buna, ceea ce face din United Way cea mai mare organizatie nonprofit din lume.

United Way se numara printre sustinatorii Agentiei Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania, finantand in anul 2015 o parte din proiectul ”Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei in Familie – Casa ADRA”.

Incepand cu anul 2009, ADRA Romania conduce ”Casa ADRA”, obiectivul acestui proiect fiind reintegrarea sociala a victimelor violentei in familie prin adapost, consiliere sociala, consiliere psihologica, asistenta medicala de urgenta, hrana si indrumare catre un jurist. Vietile beneficiarelor gazduite in adapost au fost schimbate pentru ca au cunoscut un alt fel de a trai: fara violenta fizica, verbala, economica, psihica, sexuala si religioasa, bazandu-se pe valori spirituale si cultivand obiceiuri sanatoase in alimentatie, exercitiu fizic, instruire si recreere.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.