Acasă » Ionut cladeste pe genunchi un viitor mai bun pentru familia lui

Ionut cladeste pe genunchi un viitor mai bun pentru familia lui

Fam Plesu 1Ionut Plesu are 29 de ani, locuieste in orasul Barlad, judetul Vaslui, este diagnosticat cu pareza spastica de la varsta de 6 luni si se deplaseaza cu greu doar in genunchi si aceasta ca urmare a unei perioade grele de recuperare medicala sustinuta.

Impreuna cu sotia sa, Maria Magdalena, fetita lor si mama sa, locuiesc la etajul 4 al unui imobil fara lift. Accesul in apartament se face cu dificultate: Ionut urca scarile in fiecare zi in genunchi, iar pe sotia sa trebuie sa o ajute 3 persoane pentru a iesi afara din bloc, aceasta fiind imobilizata intr-un scaun cu rotile. Impreuna au o fetita de 8 luni, Maria Felicia, careia doresc sa ii ofere tot ceea ce pot ei mai bun.

Veniturile familiei sunt formate din pensiile de handicap si sumele stranse din vanzarea de bratari. In fiecare zi, indiferent de conditiile meteorologice, Ionut se duce in piata din Barlad, unde vinde bratari confectionate de el si de sotia sa, preturile variind intre 1 – 3 RON. Visul de a avea propria casa il motiveaza si ii da imboldul necesar sa lupte zi de zi pentru familia lui.

In fiecare primavara, Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania incepe activitatea de constructie, in cadrul proiectului ”In sfarsit, acasa!”, pentru familiile defavorizate, contribuind astfel la imbunatatirea conditiilor de viata ale acestora. An de an, in colaborare cu autoritatile locale sunt selectate familiile, care, ulterior, sunt sustinute pentru a avea un viitor mai bun si un mediu adecvat cresterii si educarii copiilor.

In acest an, Familia Plesu se numara printre beneficiarii proiectului ADRA ”In sfarsit, acasa!”. Autoritatile locale au realizat demersurile necesare, in vederea ajutorarii acestei familii, alocandu-le o suprafata de teren necesara pentru constructia casei.

De asemenea, donatorii si voluntarii ADRA Romania au fost contactati si s-au mobilizat, incepandu-se constructia unei cladiri noi, proiectul fiind coordonat de catre domnul Willy Cotruta, pastor in cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si voluntar ADRA si de catre doamna Gabriela Istrate, asistent social si coordonator proiecte ADRA in zona Moldova.
2Am fost impresionat de situatia lor si de faptul ca Ionut urca scarile, tarandu-se efectiv de la parter la etajul 4. Am invatat o lectie de omenie, de crestinism si de ceea ce inseamna sa lupti din toata inima in aceasta viata atunci cand ai un vis, cand ai un tel” a declarat domnul Willy Cotruta.

ADRA Romania a hotarat sa includa aceasta familie in proiectul In sfarsit, acasa! din mai multe motive: in primul rand, datorita situatiei lor dificile din punct de vedere medical si anume ca nu mai pot locui la etajul 4, iar in al doilea rand, aceasta familie nu are posibilitati materiale sa-si construiasca o casa, avand in vedere veniturile pe care le au.

Determinarea lor si sacrificiile pe care le fac pentru a-si putea vedea acest vis implinit au reprezentat indicatori ai eligibilitatii. Ei au facut primul pas si ADRA este langa ei sa faca impreuna pasii urmatori. Ne bucuram ca putem sa fim alaturi de familia Plesu si sunt convinsi ca Dumnezeu va asculta rugaciunile lor si cat de curand vor avea o casa. Este un proiect al credintei si pornim cu incredere ca Dumnezeu ne va sprijini. Avem nevoie de voluntari, donatii materiale si financiare” a declarat doamna Gabriela Istrate.

Va asteptam sa fiti alaturi de Ionut! ADRA Romania promoveaza un viitor mai bun! Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”In sfarsit, acasa!” si sa se implice, o pot face prin:
• voluntariat,
• donatii materiale (in special materiale de constructii), dar si prin
• donatii financiare in conturile ADRA (cu precizarea numelui beneficiarului) sau
• donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”In sfarsit, acasa!”

Puteti viziona mai multe despre Familia Plesu, in cadrul emisiunii ”Din toata inima!” difuzata de Speranta TV in data de 27.02.2016, accesand ACEST LINK.

Schimba o viata si vei schimba lumea!

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.