Biserica Adventista si ADRA, impreuna pentru Evanghelie: Speranta mantuirii si ajutor pentru oamenii napastuiti din Nepal

1Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Nepal a efectuat impreuna cu presedintele Conferintei Iowa-Missouri din Statele Unite ale Americii o excursie de 12 zile in estul Nepalului pentru a vorbi despre Iisus si a le oferi provizii satenilor care traiesc in conditii precare dupa puternicul cutremur care a zguduit tara in urma cu 10 luni.

Intalnirile de evanghelizare cu locuitorii din regiunea montana Udaipur au marcat un punct culminant care a dus la 59 de botezuri, o cifra destul de mare pentru aceasta tara care numara 500 de membri care se inchina in noua biserici adventiste.

Isus vine curand, insa acesti oameni nu doresc sa mearga in cer singuri. Ei doresc sa ia rudele si vecinii impreuna cu ei”, a declarat Ram Bhaju Shrestha, lider al bisericii locale, care i-a insotit in Nepal pe Umesh Pokharel, presedintele Bisericii Adventiste din Nepal si Dean Coridan, presedintele Conferintei Iowa-Missouri.

Nepalul este inca afectat de consecintele cutremurului din 2015 cu magnitudinea de 7,8 grade, care a ucis mai mult de 8500 de oameni si a lasat sute de mii de persoane fara adapost.
2Bisericia Adventista de Ziua a Saptea si ADRA au fost in fruntea echipelor care au acordat ajutor umanitar crestinilor afectati de marele seism: „Am furnizat ajutor membrilor bisericilor afectate si vecinilor acestora”, a declarat Pokharel pentru Adventist Review.

Echipa de evanghelizare a vizitat, de asemenea, doua sate unde slujesc pastorul Kartic Chand si fratele sau Sudan Lal Rishidev, la granita dintre Nepal si India. Zona extrem de saraca este locuita de fosti migranti din India, dintre care multi nu detin proprietati si muncesc cu ziua la cei instariti.

Pastorul Chand a devenit adventist cu multi ani in urma, cand a fost aproape de moarte, dupa o boala pe care samanul local si medicii nu au putut s-o vindece. El a intrat in contact cu un adventist care l-a luat in casa lui timp de doua saptamani, s-a rugat si a avut grija de el.

Dupa ce s-a facut bine, el, fratii sai si intreaga famile L-au acceptat pe Iisus. Astazi Kartic si fratele sau sunt foarte activi si raspandesc iubirea lui Dumnezeu in satele nepaleze.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.