Statul Islamic arde sute de carti crestine in Mosul, oras din Irak  parasit de crestini din pricina invaziei extremistilor (Video)

Statul Islamic arde sute de carti crestine in Mosul, oras din Irak parasit de crestini din pricina invaziei extremistilor (Video)

mosulExtremistii musulmani ai statului islamic S.I. au ars sute de carti crestine in orasul Mosul din Irak, deoarece considera ca sunt „carti ale necredinciosilor”.

Pentru a strege orice urma de crestinism in oras, asa numita „politie morala a statului islamic” a adunat toate cartile crestine din scoli, biserici si biblioteci, apoi le-a incendiat.

Potrivit unui activist local, in centrul orasului Mosul, „jihadistii au ars sute de carti crestine, dupa ce le-au strans din institutiile din oras si din casele oamenilor”.

De asemenea, extremistii musulmani au facut acelasi lucru si in districtul Dawassa, unde o gramada de carti crestine au fost arse in piata publica, relateaza Acontecer Cristiano.

Mosul a fost invadat de jihadistii statului islamic la data de 10 iunie 2014. Imediat dupa capturarea orasului, au dat un ultimatum pentru crestini, in care le cerea sa se converteasca la Islam, sa plateasca un impozit sau sa fuga efectiv din tinuturile lor natale.

Cei care au refuzat sa se conformeze acestor cereri au fost ucisi, iar acum se crede ca toti crestinii au parasit localitatea. Orasul Mosul din provincia a cunoscut un adevarat exod dupa ce teroristii islamici au cucerit orasul.

Crestinii au fost nevoiti sa fuga pentru a-si salva viata, in timp ce aceia care au ramas au fost ucisi de extremisti. Bisericile vechi din oras au fost folosite ca inchisori si camere de tortura.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.