Acasă » Imagini fabuloase ale celui mai asteptat muzeu din lume, cel al Bibliei (Video)

Imagini fabuloase ale celui mai asteptat muzeu din lume, cel al Bibliei (Video)

muzeuCel mai asteptat muzeu din lume, cel al Bibliei, se va deschide anul viitor in Washington DC, iar organizatorii promit inca de acum ca va fi cu totul deosebit fata de orice institutie de acest gen de pana acum.

Cu o suprafata de aproape 40.000 de metri patrati, si avand ca initiatori familia Green, care a investit in acest proiect 400 de milioane de dolari, muzeul va gazdui circa 40.000 de piese care includ Biblii vechi, manuscrise, fragmente din sulurile de la Marea Moarta, suluri din Torra si Biblii rare tiparite, relateaza The Blaze.

Credem ca oamenii vor sa aiba o intelegere mai profunda a Bibliei. Cum a aparut, cum s-a transmis, cum a supravietuit si ce reprezinta ea – este sau nu este reala? Noi nu vom trage concluziile ci vom prezenta dovezile”, a declarat Cary Summers, presedintele Muzeului Bibliei.

El crede ca publicul va fi cu adevarat socat de „impactul pe care l-a avut Biblia in societatea noastra”, dupa ce va vizita acest muzeu unic in lume.

„Biblia a avut un impact asupra lumii inca de la inceput. Vizitatorii muzeului vor primi multe informatii despre istoria Bibliei pe care le vom prezenta intr-un mod facil si inovator”, a mentionat Summers.

Am dori sa-i invitam pe toti oamenii sa vina si sa invete despre cartea care a influentat lumea noastra”, a declarat la randul sau Steve Green, presedintele consiliului muzeului.

Muzeul va avea menirea sa prezinte Biblia intr-un mod stiintific si educativ, acoperind atat Vechiul cat si Noul Testament”, a adaugat Green.

Proiectul Muzeul Bibliei este un proiect mondial. El reuneste catolici, evrei si protestanti. Intamplarea a facut sa fie deschis la Washington, dar Biblia este pentru intreaga lume”, a conchis presedintele Muzeului Bibliei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.