„Am hotarat sa sustin 5 copii… Nu imi pare rau!”

„Am hotarat sa sustin 5 copii… Nu imi pare rau!”

1Andreea Cheraru, din localitatea Parava, judetul Bacau, este o fetita frumoasa, cu rezultate bune la invatatura si un exemplu pentru colegii din clasa ei. Atunci cand avea 4 ani, tatal ei, intr-un acces de furie, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, a venit acasa si si-a luat la bataie sotia, pana cand a ucis-o.

Cele doua fetite, de 6 si respectiv 4 ani, au ramas fara mama, iar tatal a fost condamnat la ani grei de inchisoare. Chiar daca au trecut mai multi ani de la incident si acum cele doua fete isi amintesc de scena la care au fost martore in ziua aceea neagra.

In prezent, fetitele sunt crescute de bunica materna, o femeie vaduva, trecuta de 65 de ani, care traieste dintr-o pensie modesta. Pentru bunica, cresterea celor doua nepoate a constituit o mare provocare. A avut momente cand a fost extrem de greu si deseori spunea: ”Prefer sa raman eu fara mancare, dar sa le vad pe ele satule si sa imi ramana ceva bani si pentru scoala.” Andreea este un copil care viseaza frumos. Isi doreste sa ajunga in viata un om de valoare, sa aiba un loc de munca si, mai ales, sa fie aproape de bunica ei care a crescut-o.

Proiectul ADRA „Vreau la scoala!” a fost conceput pentru copii ca Andreea, care isi traiesc copilaria in conditii grele, dar care dau dovada de hotarare si incredere ca isi vor putea depasi conditia si vor reusi sa-si construiasca un viitor mai bun. Rezultatele bune pe care le obtin la scoala evidentiate si in carnetul de note, indiferent de conditiile de acasa, intaresc aceasta dovada.
2De cand am aflat de la ADRA Romania de copiii acestia, de povestile, de nevoile lor, dar mai ales de dorinta si determinarea lor de a merge la scoala, am hotarat sa sustin 5 copii in fiecare luna dintre multiplele de cazuri existente. Nu imi pare rau! Ma bucur pentru ca exista astfel de initiative. Consider ca prin acest proiect, ADRA mi-a oferit si mie privilegiul de a contribui la facilitarea accesului la educatie si invatamant acestor copii. Demersul nostru, al tuturor de a investi in educatia tinerilor de astazi isi va gasi implinirea, ecoul in progresul civic, social, moral, intelectual, pe care-l dorim generatiilor ce vor urma si societatii, in ansamblul ei” a declarat Dr. Emanuel, unul dintre sponsorii proiectului ADRA ”Vreau la scoala!”.

Incepand cu anul 2006, ADRA Romania a demarat proiectul ”VREAU LA SCOALA!” prin care doreste sa lupte impotriva abandonului scolar prematur, incercand sa ajute la depasirea a doua praguri dificile pe care acesti copii le intampina: intrarea in gimnaziu si intrarea in liceu. Beneficiarii sunt identificati prin intermediul parteneriatelor cu primariile locale si prin colaborarea stransa a voluntarilor locali ADRA cu directorii scolilor din zona.

In anul scolar 2015 – 2016, pe plan national, 370 de copii premianti din Banat, Crisana, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Oltenia si Transilvania sunt sustinuti de zeci de sponsori, prin ADRA Romania, in procesul educational, oferindu-le in fiecare luna alimente, rechizite scolare, articole de igiena si imbracaminte.
3Fii alaturi de ADRA Romania si investeste in educatia copiilor ca Andreea, care spera si isi doresc un viitor mai bun, prin educatie! Investeste 150 RON / luna pentru un copil si speranta pentru un viitor mai bun va deveni o certitudine. Ei au nevoie astazi de tine ca sa-i sustii pentru a se asigura ca exista si ca au valoare. Educatia pe termen lung inseamna eliberarea acestor copii din lanturile saraciei si dobandirea unui nou statut in societate.

ADRA Romania sustine educatia! Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania in proiectul ”VREAU LA SCOALA” si sa se implice, o pot face prin:
• voluntariat,
• prin donatii materiale (in special rechizite, produse alimentare si de igiena, dar si imbracaminte), dar si prin
• donatii financiare in conturile ADRA sau
• donand chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la scoala”.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.