Acasă » Proiectul ADRA „In sfarsit, acasa” continua: Inca o familie saraca cu 10 copii a fost salvata

Proiectul ADRA „In sfarsit, acasa” continua: Inca o familie saraca cu 10 copii a fost salvata

1Familia Rat Trandafir si Elvira si cei 10 copii locuiesc in satul Tigmandru din judetul Mures. Pana nu de mult, alte 5 persoane – rude ale familiei Rat – locuiau impreuna cu ei sub acelasi acoperis, intr-o singura camera. Pe langa faptul ca era greu sa isi gaseasca fiecare un loc unde sa se odihneasca noaptea, hrana zilnica era o provocare continua chiar si in zilele in care aveau de lucru.

In urma evaluarii, in luna Noiembrie 2015, ADRA Romania a decis sa intervina in acest caz construind, in parteneriat cu Primaria Comunei Nades, o casa noua pentru aceasta familie greu incercata.

Cu sprijinul sponsorilor si al voluntarilor s-a inceput constructia unei cladiri noi, anexata la camera in care deja locuiau cele 17 persoane, proiectul ADRA ”In sfarsit, acasa!” fiind coordonat de catre Tamasan Horea, pastor si voluntar si de catre Reinhard Suciu, asistent manager si coordonator proiecte ADRA in zona Transilvania de Sud.
2Luni, 01 Februarie 2016, la domiciliul beneficiarilor din satul Tigmandru, comuna Nades, judetul Mures a avut loc inaugurarea noii locuinte. Cu bucurie si recunostinta pentru ceea ce s-a realizat, la eveniment au fost prezenti reprezentanti din partea autoritatilor locale, din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si din partea Agentiei Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania.

Prezent la eveniment, Ehrhardt Laszlo Ivan, primarul Comunei Nades a declarat: ”Sunt impresionat de acest proiect care s-a realizat prin Agentia ADRA si multumesc tuturor celor care au participat la construirea acestei locuinte frumoase de care avea mare nevoie familia Rat. Acestia se vor simti mai bine, iar copii acestei familii vor putea avea un viitor si mai bun. Doresc Familiei Rat sa locuiasca cu placere in aceasta locuinta si sa o foloseasca sanatosi”.
3As dori sa multumesc tuturor celor care, intr-un fel sau altul, au contribuit la realizarea acestui proiect, acestei case, care ofera caldura, fiind un camin pentru o familie cu multi copii” a declarat Szasz Ernest, presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din zona Transilvania de Sud.

Acest caz este unul emotionant! Conditiile de viata in care traiau acesti copii ne-au motivat sa intervenim. Impreuna cu voluntarii si sponsorii ADRA, dar si cu sprijinul autoritatilor locale, aceasta familie a fost scoasa din impas. Acum, cu ajutorul dumneavoastra, copiii acestei familii se vor bucura de conditii mult mai bune. Pretuirea noastra si rasplata de sus!” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA Romania.
4Prima vizita, momentul in care i-am intalnit, situatia in care i-am gasit – toate acestea au produs un soc in viata mea, in lumea pe care credeam ca o cunosc. Incepand de atunci, cei mai multi dintre oamenii cu care ma intalneam auzeau, inevitabil, despre povestea familiei Rat de la Tigmandru. Ajutorul din partea celor ce au aflat despre starea in care se gaseau nu a intarziat sa apara, astfel incat situatia Familiei Rat s-a schimbat foarte repede. Astazi ma uit la fetele lor si sunt mai vesele, mai zambitoare si de fiecare data cand ii vizitez, de la mic la mare, constat ca toti Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca au o casuta mai incapatoare, haine curate si hrana suficienta. Intr-adevar, viata lor s-a schimbat cu ajutorul lui Dumnezeu si cu ajutorul oamenilor cu inima buna” a declarat Reinhard Suciu, asistent manager si coordonator proiecte ADRA in zona Transilvania de Sud.

Proiectul „In sfarsit, acasa!” este modalitatea prin care ADRA Romania se implica in sustinerea familiilor numeroase construind, cu ajutorul sponsorilor si al voluntarilor, locuinte familiale pentru cei care traiesc in conditii grele, dar care au dorinta de a munci si de a fi de folos in societate.

Inca de la infiintare, in fiecare an, ADRA identifica si sprijina persoanele care trec prin astfel de situatii, prin construirea de locuinte si oferirea de asistenta competenta. Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale, iar finantarea vine atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizeaza cu ajutorul voluntarilor din tara si din strainatate.

AICI puteti urmari emisiunea DIN TOATA INIMA 21.11.2015 / Fam. Rat / Tigmandru

ADRA Romania

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.