Cu oameni mai buni, speranta devine realitate: ADRA a construit o noua locuinta, redand bucuria unei familii din Mures

Cu oameni mai buni, speranta devine realitate: ADRA a construit o noua locuinta, redand bucuria unei familii din Mures

1Familia Fodor, formata din doi parinti, Elemer si Edves si cei 11 copii ai lor, isi duce viata in Satul Corbesti, Comuna Acatari, Judetul Mures. Dupa nasterea celui de-al patrulea copil, si-au dat seama ca acesta are probleme de sanatate. Ingrijorati, parintii au consultat mai multi doctori pana cand au primit un diagnostic: copilul este surdo-mut.

Dat fiind faptul ca parintii nu dispuneau de suma de bani necesara pentru toate analizele si deplasarile la spital, au fost nevoiti sa isi vanda mica bucata de pamant pe care o aveau pentru a-si putea plati toate cheltuielile.

Dupa mai mult timp, au revenit in localitate si s-au decis sa cumpere, in rate, pamantul pe care in trecut l-au vandut. Dupa rascumpararea pamantului si-au construit o casuta de 3×3 metri, o locuinta subreda, fara acoperis si neincapatoare pentru cei 13 membri ai familiei.

Mai mult decat atat, in anotimpul ploios, apa reusea sa patrunda in casa si sa ude putinele lucruri pe care le aveau, context insalubru pentru o locuinta. Familia Fodor avea nevoie de o locuinta, insa nu aveau o sursa de venit permanenta pentru a-si permite bucuria aceasta – singurii bani fiind cei obtinuti din munca ocazionala pe care membrii familiei o prestau in localitate.
2In urma recomandarilor din partea autoritatilor locale si a evaluarii, ADRA Romania a decis la sfarsitul anului 2015 sa-si asume, cu sprijinul sponsorilor si al voluntarilor, construirea unei noi locuinte decente si utile pentru familia Fodor.

La doar cateva luni de la inceperea noii constructii, luni, 01 Februarie 2016, a avut loc inaugurarea casei familiei Fodor, construita de catre ”Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania” in parteneriat cu Primaria Comunei Acatari, in cadrul proiectului ADRA „In sfarsit, acasa!”, la eveniment fiind invitati reprezentanti ai institutiilor publice, reprezentanti media, finantatori si voluntari.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Directorul ADRA Romania a precizat: ”Recunostinta din inima beneficiarilor, bucuria finalizarii lucrarii din inima voluntarilor, multumirea sponsorilor si sentimentul de realizare a partenerilor din acest proiect, creaza o atmosfera de bucurie specifica unui astfel de eveniment. Ceea ce ma bucura cel mai mult este faptul ca am putut sa redam speranta si demnitatea unor oameni, lasand in urma ceea ce tinea de trecut si indreptandu-le privirile spre viitor. Acum, acesti parinti si copii au o casa in care vor putea duce o alta viata”.

As dori sa multumesc conducerii ADRA Romania, salariatilor ADRA Romania si voluntarilor din aceasta zona pentru ca fara ei nu am fi avut aceasta ocazie de bucurie. Sunt recunoscator pentru ca Dumnezeu a pus gandul acesta in inima lor” a declarat Ernest Szasz, Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Zona Transilvania de Sud.

Am aflat de acest caz dintr-o postare de pe pagina de Facebook ADRA. Am fost impresionata si afectata emotional de conditiile in care traia familia Fodor. Am simtit ca trebuie sa ma implic si sa ajut acesti copii frumosi, pentru a avea o casa potrivita si un trai mai bun” a declarat Marcela Fechete, Sponsor si Manager al firmei de materiale de constructie ”Casa Galbena”.

Pentru mine a fost o mare bucurie sa particip la acest proiect, sa cunosc aceste persoane, care in alte conditii, nu ar fi fost in pragul disperarii. Ma bucur ca acum ii vad mai linistiti, mai relaxati si cu mai multa nadejde in viitor. Doresc sa multumesc tuturor acelora care ne-au ajutat in realizarea acestui proiect. In mod special, doresc sa multumesc, voluntarilor, fara de care nu am fi putut sa facem prea mult” a declarat Pastorul Szasz – Cserei Geza, voluntar in cadrul proiectului ”In sfarsit, acasa!”.
3In luna noiembrie 2015, ADRA Romania, in colaborare cu Primaria Acatari, cu mai multi sponsori, voluntari si oameni de bine, a inceput sa construiasca o casa pentru aceasta familie. Atunci cand casa a fost gata de locuit, familia s-a mutat in noua locuinta, cu inima vesela si cu multumiri pe buze. Suntem bucurosi si recunoscatori pentru raspunsul colaboratorilor ADRA Romania la acest caz. Acestia s-au mobilizat frumos si astazi, putem sa inauguram aceasta casa pentru Familia Fodor” a declarat Reinhard Suciu, Asistent Manager si Coordonator proiecte ADRA in zona Transilvania de Sud.

Proiectul „In sfarsit, acasa!” este modalitatea prin care ADRA Romania se implica in sustinerea familiilor numeroase, construind locuinte familiale, pentru cei care traiesc in conditii grele, dar avand dorinta de a muncii. Inca de la infiintare, in fiecare an, ADRA identifica si sprijina persoane cu familii numeroase care nu au un spatiu optim de locuit, prin construirea de locuinte si oferirea de asistenta competenta. Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale, iar finantarea vine atat de la persoane fizice, cat si de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizeaza cu ajutorul voluntarilor din tara si din strainatate.

AICI poti urmari emisiunea DIN TOATA INIMA 14.11.2015 / Fam. Fodor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.