Summitul crizei refugiatilor din Europa – ADRA Romania si Biserica Adventista solicita sprijin umanitar pentru criza refugiatilor din Europa

Summitul crizei refugiatilor din Europa – ADRA Romania si Biserica Adventista solicita sprijin umanitar pentru criza refugiatilor din Europa

logo ADRA Speranta imigrantiIn perioada 18 – 19 Ianuarie 2016 s-a desfasurat in Zagreb, Croatia ”Summitul crizei refugiatilor din Europa”, eveniment organizat de catre ADRA International si la care au participat liderii europeni ai birourilor ADRA si ai Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea, respectiv diviziunile administrative Inter Europeana si Trans Europeana, dar si reprezentanti de seama din Statele Unite ale Americii si din Orientul Mijlociu.

Pe langa delegati, printre oaspetii prezenti la summit, s-a numarat si Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), care a tinut sa multumeasca ADRA pentru raspunsul prompt si sustinut in atat de multe tari din Europa afectate in ultimii ani de numarul mare de refugiati.

Inca din anul 2014, Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) a declarat ca razboiul din Siria a declansat „cea mai mare urgenta umanitaraa erei noastre”.

Rapoartele ONU de acum doi ani au aratat ca aproape jumatate dintre toti sirieni au fost obligati sa-si abandoneze casele lor de la inceputul conflictului din 2011 si aproximativ 3 milioane dintre acestia au fugit din tara. ”Costurile economice, sociale si umane pentru ingrijirea refugiatilor si a persoanelor stramutate intern sunt suportate in mare parte de comunitatile sarace, cele care si le permit cel mai putin” a declarat António Guterres, cel de-al zecelea Inalt Comisar al UNHCR, conducator al organizatiei inca din 2005.

Este recunoscut faptul cain ultimii ani la nivel mondial populatia s-a confruntat cu zece situatii de crize ale refugiatilor, cea mai mare dintre ele fiind ultima, respectiv criza refugiatilor din Siria.

Ii chem pe fratii mei, nu doar sa-si indrepte privirile, ci sa-si intinda mainile catre semenii lor refugiati aflati in criza. Pentru timpurile acestea, biserica este chemata sa fie un spital in asistarea persoanelor aflate in dificultate, iar urmasii lui Hristos trebuie sa fie prezenti acolo unde nevoia o cere. Este invitatia la impreuna simtire pe care ne-o adreseaza Tatal nostru ceresc” a declarat Stefan Tomoiaga, Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania.

ADRA refugiatiRefugiati din Siria si din alte tari sosesc in Europa in numar si mai mare. Multi dintre acesti refugiati sunt familii care sosesc cu putin mai mult decat hainele de pe ei. ADRA, prin intermediul birourilor sale europene, este implicata deja in a raspunde nevoilor imediate ale refugiatilor prin furnizarea de informatii, hrana, imbracaminte, adapost si ingrijire medicala, avand o singura motivatie: dragostea fata de oameni.

Situatia refugiatilor din Europa este o chemare la responsabilitate si la compasiune in vederea acordarii prioritatii vietii si demnitatii umane. Adevaratul test al oricarei umanitati se dain momentul de criza. In contextul amplorii fara precedent a crizei refugiatilor din Europa, ADRA Romania solicita solidaritate pentru criza refugiatilor prin sustinerea statelor terte care gazduiesc un foarte mare numar de refugiati. In spatele marturiilor si statisticilor exista oameni reali cu povesti triste despre suferinta si pierderi, precum si despre speranta si motivatie, oameni pe care nu i-am cunoscut niciodata, dar care au nevoie de ajutor” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA Romania.

Din anul 2015, atat in tara cat si in afara tarii, ADRA Romania implementeaza proiectul ”Speranta pentru imigranti”, prin care sustine refugiatii, imigrantii si emigrantii. Cei care doresc sa se alature echipei ADRA Romania si sa se implice, o pot face prin:
• voluntariat,
• donatii materiale (in special produse medicale, dar si produse alimentare, de igiena si imbracaminte), dar si prin
• donatii financiare in conturile ADRA sau
• donand direct pe site ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Sperantapentru imigranti”.

Ca organizatie umanitara internationala, ADRA a promis solidaritatea cu refugiatii, implicandu-se si indemnand la un raspuns plin de compasiune pentru criza existenta(AICI poti citi declaratia ADRA completa).

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.