Profetiile Mantuitorului se implinesc cu exactitate: Dupa jumatate de secol de munca, Biblia a fost tradusa in premiera in limba yupik, vorbita de eskimo

Barbaro-2779-full„Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul”, a spus Isus in Matei 24:14.

Aceste cuvinte profetice ale Mantuitorului sunt indeplinite zi dupa zi cu o exactitate de netagaduit. In zilele noastre ne bucuram inca o data pentru aceasta profetie si pentru ca Evanghelia a fost tradusa intr-o noua limba – Yupik, vorbita de Eskimo.

Eskimo este numele unui grup de oameni care traiesc in Alaska, nordul Canadei, Groenlanda si Peninsula Chukchi din nord-estul Siberiei, relateaza actualidadcristiana.

Membrii Societatii Biblice Americane si traducatori nativi eskimo au sustinut eforturi pentru ca Noul testament sa fie adaptat si tradus in Yupik, a doua cea mai vorbita limba in Alaska, dupa engleza. De asemenea, a fost tradus si Vechiul Testament pentru prima data in aceasta limba.

Conform informatiilor furnizate de catre statia radio locala KYUK-AM, traducerea in limba yupik, vorbita de aproximativ 18.000 de persoane din Alaska, s-a incheiat dupa aproape o jumatate de secol de munca la care au participat o echipa care vorbea fluent yupik.

„Ne-am dorit ca generatiile tinere sa citeasca in totalitate si sa aprecieze pe deplin Sfanta Scriptura”, a declarat pastorul local Moravia Jones Anaver.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Razboi in Gaza: Corespondentii internationali sunt in stare de soc din cauza numarului mare de copii ucisi

"Am mai vazut copii morti si inainte, dar niciodata ca in timpul acestui razboi in

Transformare miraculoasa a unui cersetor dependent de droguri: cum a ajuns sa predice Cuvantul lui Dumnezeu

Un barbat din Brazilia care l-a intalnit pe Isus pe cand era cersetor si dependent

Închide